Et kjøpesenter

Alti Forvaltning AS utvider porteføljen i Stavanger

Det er nylig inngått avtale mellom SVG Property og Alti om forvaltning av kjøpesenteret Herbarium i Stavanger sentrum. Dette skriver Alti Forvaltning AS i ei pressemelding. Overtagelsen av forvaltningen skjer fra 2. halvår 2023, og senterporteføljen i Alti teller med dette 43 senter.

Herbarium ligger sentralt i Stavangers rådhuskvartal og er det største byutviklingsprosjektet i Stavanger sentrum på 50 år, og eies i dag av SVG Property. Prosjektet er tegnet av Snøhetta, og har vært med på å videreutvikle Stavanger sentrum som en attraktiv destinasjon innen shopping og kontor. Byparken på taket av Herbarium er et av byens flotteste oppholdsrom, og er åpent for hele byens befolkning.

Herbarium åpnet dørene i oktober 2019, og da hadde det allerede vært en lang kjøpesenterhistorie på samme tomta i generasjoner. På tomten til gamle Straensenteret har tidligere eier Øgreid bygd et attraktivt kjøpesenter- og kontorbygg. Det er god parkeringsdekning i 2. etasje, og tilknytning til offentlig parkeringsanlegg med direkte adkomst til både butikker og kontorer.

Kjøpesenterdelen av eiendommen huser ca. 20 butikker, som i 2022 omsatte for over NOK 320 mill.

– Herbarium er et spennende bysenter som passer godt inn i vår portefølje. Vi har allerede Arkaden Senter i Stavanger til forvaltning, samt flere andre sentre i regionen. Vi ser frem til å komme i gang med arbeidet og sammen med eierne sørge for kontinuerlig utvikling av Herbarium, sier adm. dir. Lars Ove Løseth i Alti Forvaltning AS.

– Herbarium er et flott bygg og senter i kjernen av Stavanger sentrum. Vi ser frem til samarbeidet med Alti, som med deres erfaring og brede kompetanse innen drift og forvaltning av kjøpesentre vil hjelpe oss med å utvikle Herbarium til et enda bedre og mer attraktivt bysenter for våre leietakere og deres kunder, sier Truls Kolsrud Engene, daglig leder i SVG Property.

Powered by Labrador CMS