ANNONSE:

Lokalmat ved Dalalåven på torgdagen 2021.

Kulturvøkku i Rindal - årets program

Kulturvøkku i Rindal arrangeres i år for 36. gang, i perioden 30. juni – 09. juli. Det blir som vanlig ti dager med store og små programtilbud rundt om i kommunen. Fellesnevneren for de fleste er at det er lokale krefter eller personer med tilknytning til kommunen som bidrar, og som skaper innhold i arrangementene.

Programmet bygger over samme konsept som tidligere, med flere tradisjonelle arrangement, men også en del nye programposter som vi håper får god oppslutning.

Vi håper at alle finner noe av interesse i programmet, og at dere alle får ei trivelig Kulturvøkku. Programoversikten finner du i dette heftet, med litt ekstra informasjon om enkelte av arrangementene. Dette finner du også på www.kulturboksen og på vår facebookside.

NB! Tidligere annonsert arrangement med boklansering av fotballboka «Damenes Pokal» og foredrag av Eli Landsem er dessverre avlyst!

mange mennesker i blå skjorter sitter på stoler og holder instrumentene sine
Blæst'n spiller i Granheim.

«Tjuvstart» av Kulturvøkku - Konsert og hyggekveld i Granheim

Torsdag 29. juni kl 19.00
Granheim grendahus

Musikkorpset Blæst`n tjuvstarter Kulturvøkku med konsert og hyggekveld i Granheim grendahus, hvor de får besøk av de musikalske gjestene «Ifloga» som spiller gresk musikk. I tillegg til musikk og sang blir det kaffe- og åresalg.

Billettsalg ved inngang. Voksne kr 150,- (Vipps/kontant). Barn u/18 år gratis.

Barn som går på stylter, og mange folk rundt.
Fra skolemartnaden i vår.
Fiire menn omgitt av diverse leker og instrumenter.
Rasmus og verdens beste band
Fem morske menn opstilr foran et gammelt fjøs.
Birkeland

Minifestival ved Rindal skimuseum

Lørdag 01. juli kl 14.00 – 20.00
Rindal skimuseum

Skimuseet inviterer til familiearrangement på museumstunet hvor vi får konserter fra både spillemannsprisvinner «Rasmus og verdens beste band», og det nystarta rockebandet Birkeland med Jonas Skybakmoen i spissen. I tillegg blir det en rekke familieaktiviteter, konkurranser, vimpelverksted m.m.

Billetter: Voksne kr 250,-, barn kr 100,-.

Tunmessa 2022, sokneprest Lene Gåsvatn.

Tunmesse

Søndag 2. juli kl 11.00
Rindal Skimuseum

Velkommen til Tunmesse på vakre Rindal Skimuseum under Kulturvøkku. Barnedåp.
Mulighet til å kjøpe seg kaffe i Museumskafeen etterpå.

Boklansering Damenes Pokal med Eli Landsem - AVLYST!

Boklanseringa er dessverre avlyst.

Husmøte i Løsetlåna

Mandag 03. juli kl 19.30
Løsetlåna, Rindal skimuseum

Rindal sokn inviterer til tradisjonelt husmøte hvor en i år får besøk av Jostein Solbakken fra NMS, som forteller om det norske misjonsselskap sitt arbeid i inn- og utland. Diktlesing av Sverre Hatle. Enkel bevertning.

Lafting sammen med baran
Fra årets sommeråpning på skimuseet. Byggesett for barn, med lafting. I Kulturvøkku blir det spikking.

Barnas sommermuseum på Rindal skimuseum

Tirsdag 04. juli kl 12.00 -15.00
Rindal skimuseum

«Spikkekurs – spikk din egen sabel eller tryllestav»

Kom å bli med på spikkekurs, hvor du lærer å håndtere spikkekniv og bli kjent med treet i trygge omgivelser.

På stien mot Tifjellet.

Felles fjelltur til Tifjellet

Tirsdag 04. juli kl 18.00

Turstigruppa "børster støv" fra ett tidligere fast innslag under Kulturvøkku - Tifjellturen. Oppmøte på p-plass i Furhaugmarka (skiltet) for felles start kl 18.00 - men selvsagt kan det startes både før og senere. Ca 2 t og 20 min tur/retur. Kaffe på svartkjel ved toppen - kanskje noen konkurranser.

Arve Hage Grytbakk

Åpen dag med kulturtreff

Torsdag 06. juli kl 11.00
Rindal eldresenter

Rindal pensjonistlag inviterer til sosialt samvær og program med Lars Løfaldli. Musikkinnslag ved Arve Hage Grytbakk. Rindal seniordans opptrer. Servering.

Ei gammel rød trønderlån med et umalt stabbur ved siden av.
Ner-Løset. Bilde fra en Kløvvertur tidligere i vår.

Åpen dag på Ner-Løset`n

Torsdag 06. juli kl 18.00
ved Ner-Løset, Løsetgrenda

Rindal skimuseum i samarbeid med huseier inviterer til å se på et av de første fredede bygninger i Norge. Bli med inn å se på bygningen og rommene etter at noe av interiøret er tilbakeført til huset etter lån fra Rindal skimuseum. Kort introduksjon om husets historikk og fredningen ved repr. fra Rindal skimuseum. Husvert Olav Skjermo er tilstede og vil også bidra med informasjon. Servering av kaffe og brød.

Torgdag på Rindalstorget

Lørdag 08. juli kl 10.00 – 16.00
Rindal sentrum

Torgdagen under Kulturvøkku har etter hvert bygd seg opp til å bli ett veldig populært tiltak med en rekke utstillere/stands og mange folk innom. Hovedområdet er Rindalstorget, men stands med utstillere og aktiviteter vil spre seg utover hele sentrumsområdet. For mer informasjon og oversikt over utstillere vises det til nettsiden https://rindalnf.no/torgdag-8-juli/

Bilcrossløp

Søndag 09. juli kl 11.00 – 15.00
Trollheimen motorsenter

Under Kulturvøkku i fjor ble det etter mange års pause arrangert bilcrossløp i Trollheimen motorsenter igjen. Dette ble en suksess, og NMK Rindal/Surnadal inviterer også i år til fartsfylt bilcrosstevne under Kulturvøkku. Løpet er blitt valgt ut som kvalifiseringssløp til landsfinale både for senior og junior.

Storholt.

Kulturhistorisk vandring

Søndag 09. juli kl 13.00
Oppstart ved Rindalsskogen skytebane

Rindal historielag følger opp tradisjonen etter heimbygdlaget med å arrangere populære lokalhistoriske vandringer som en del av kulturvøkkuprogrammet. I år er vandringen lagt til området rundt Storholtgardene/Haugen med oppstart ved Rindalsskogen skytebane. Kjentmann er Jon Lilleløkken. Vandringen er beregnet til litt opp mot 2-3 timer inkl. pauser (ta med niste/drikke).

Utstillinger under Kulturvøkku:

Maleri av Ronald West

Sommerutstilling med Inga Dalsegg og Ronald West

01. – 09. juli, Dalalåven Atelier

Åpning Lørdag 01. juli kl 13.00 (åpent til kl 17.00)

Inga Dalsegg har som vanlig invitert med seg en gjesteutstiller på sin sommerutstilling på Dalalåven. I år er det kunsteren Ronald West fra Sør-Afrika som kommer, og han arbeider med oljemaleri og har ofte kvinner i motivene sine. Dette blir Ronald West sin første utstilling i Europa, så det er unik mulighet til å se bildene hans. West vil også være tilstede under utstillingen. I tillegg er selvsagt Inga sine egne maleri og tegninger en del av utstillingen, som vil være åpen hver dag under Kulturvøkku kl 11.00 – 17.00 med unntak av lørdag 08. juli da er det åpent kl 10.00 – 16.00.

Maleri av Jorunn Kvam.

Kunstutstilling med verker av Jorunn M. Kvam

01. – 09. juli på 3 Venner

Åpning Lørdag 01. juli kl 14.00 (åpent til kl 16.00)

Rindal kunstlag sin Kulturvøkku-utstiller er Jorunn M. Kvam. Jorunn bor og arbeider i Kragerø, men er opprinnelig fra Rindal. Hun begynte først å male for 25 år siden, noe som etter hvert ble en del av hverdagen ved siden av full jobb. Hun hadde sin første kunstutstillig i 2005, og har senere deltatt på en rekke kollektiv- og separatutstillinger i lokalmiljøet og har også stilt ut i Rindal tidligere

Utstillingen vil være åpen hver dag under Kulturvøkku kl 11.00 – 16.00, med unntak av onsdag 06. juli da åpningstiden er kl 11.00-22.00.

Powered by Labrador CMS