Annonseinnhold:

Tom Godtland, Mie Sandø, Eli Solvik, Stian Bekken, Inga Dalsegg og Thomas Andersen ønsker alle velkommen til julemarked i Rindal.
Tom Godtland, Mie Sandø, Eli Solvik, Stian Bekken, Inga Dalsegg og Thomas Andersen ønsker alle velkommen til julemarked i Rindal.

– Velkommen til julemarked!

Lørdag 28. november blir det stort julemarked i Rindal sentrum, med Nisjebutikkens dag, salgsboder og stands, kunstutstilling og julegrantenning. Dette blir en fin mulighet til å gjøre unna julehandelen lokalt.

Publisert Sist oppdatert

De ulike arrangementene og aktørene blir spredt over et stort område i Rindal sentrum lørdag 28. november kl 11-17. Da blir det god plass til alle, og det meste foregår utendørs. Det er viktig med tanke på smittevern.

Kunstutstillinga åpner onsdag

Rindal kunstlag åpner sin førjulsutstilling på 3 Venner allerede 25. november. Utstiller i år er Amfora Design, et keramikkverksted som holder til på Surnadalsøra. Kunstutstillingen er åpen 25. november - 28. november.

På selve markedsdagen blir nesten 40 utstillere spredt omkring på området foran El-Co og El-Watch, inne på og foran Dalalåven Atelier, inne og ute på Villa Vestheim, og på selve Rindalstorget. I tillegg vil Kompaniet frisør og Solgardiner ha åpent. Kompaniet frisør har bare salg av produkter denne dagen. Solgardiner byr på julevarer. Kafeen 3 Venner har utvidet åpningstid.

Pepperkakehus hos El-Co

El-Co har snart 30-årsjubileum, og starter feiringa med en stor pepperkakelandsby i førjulstida. De holder åpnet på markedsdagen, med åpning av pepperkakelandsbyen og salg av nykvernet kaffe og Dialektplakater.

– Vi har jo sørget for lys og varme i hus og hjem i 30 år, og vi synes det passer å markere det med pepperkakehus, sier Stian Bekken, som er daglig leder i El-Co.

Ingunn Løset har laget et stort pepperkakeslott til utstillinga, og elever ved ungdomsskolen har laget pepperkakehus. Det er plass til flere, så hvis noen vil bidra med et pepperkakehus så er det bare å komme innom El-Co i åpningstida, sier Stian Bekken.

De som er med i utstillinga er med i trekninga om to gavekort.

Pepperkakelandsbyen blir stående til litt før jul, og kan beskues gjennom utstillingsvinduet til El-Co også.

Det er fortsatt mye plass rundt pepperkakeslottet hos El-Co.
Det er fortsatt mye plass rundt pepperkakeslottet hos El-Co.
Ungdomsskoleelever fra Rindal skole har laget pepperkakehus. Den byggtekniske kvaliteten varierer, men alle har sin sjarm.
Ungdomsskoleelever fra Rindal skole har laget pepperkakehus. Den byggtekniske kvaliteten varierer, men alle har sin sjarm.

Tenning av julegran og julegate

Julegrantenning og tenning av julegata i sentrum er også flytta til lørdag kl 16. Det blir en fin avslutning på julemarkedet. I år blir det naturlig nok ikke gang rundt juletreet, men Blæst'n spiller, og det blir servering av gløgg og pepperkaker.

I skrivende stund er det snø i Rindal sentrum. Om snøen blir liggende til neste helg er uvisst, men Inga Dalsegg tror at hun kan garantere julestemning uansett.

– Det blir jo både pepperkakelandsby, bålpanne, gløgg, bålkaffe, og salg av alt fra lokale matskatter til kunst og håndverk, husflid og mye mer. Det blir mange forskjellige aktiviteter rundt omkring, sier hun.

Nisjebutikker og stands

På Dalalåven Atelier markeres Nisjebutikkens Dag, der har gardsbakeriet Hæmstelt pop up bakeri inne på Dalalåven sammen med Inga, mens du finner Storkvikne Gård, Holum Gård og Gårdsslakteriet Sylte utenfor.

På Galleri Villa Vestheim vil du finne Myllåromme, som selger julebakst. Apriliadamens Fotogalleri har åpent, og Britt Grete Moen skal ha kafe med Furkunnjmat. Storm Løset Fosseide selger kortreiste egg, og det blir mulig å kjøpe ståltrær og tretrær fra Rune Røen og trekasser fra Øyvind Solvik.

Rindal skimuseums venneforening skal selge lefser, og i år er det ingen begrensning på antall pakker. Venneforeninga selger også museumskalenderen for 2021.

Turstigruppa i Rindal IL skal ha stand. Der er det mulig å levere inn Fjelltrimmen, for de som ikke vil gjøre det digitalt. Turstigruppa har også en egen buff som de skal selge.

Overholder smittevernreglene

Hver enkelt arrangør og utstiller har ansvar for at smittevernreglene blir overholdt. Arrangører innendørs skal føre lister over besøkende, sørge for tilgang på håndsprit og passe på at de til en hver tid ikke har flere personer enn tillatt inne i lokalet. Antall personer som er tillatt kommer an på arealet. Utstillerne i salgsbodene skal ha håndsprit tilgjengelig, og de skal passe på at folk ikke tar på noe annet enn det de skal kjøpe.

Rindal næringsforum har hovedansvar for helheten, og for selve julemarkedet. Inga Dalsegg koordinerer Nisjebutikkens dag. El-Co har sitt eget arrangement med pepperkakelandsby, og Rindal ungdomsråd har ansvar for julegrantenninga med servering av pepperkaker og gløgg.

Arrangørene følger smittevernreglene og oppfordrer publikum til å gjøre det samme.

Powered by Labrador CMS