Glatt snøføre på Stokkjølen tirsdag ettermiddag og kveld

Stort snøfall førte til trafikkproblemer på E39

Tirsdag ettermiddag og kveld var Nordmøre bilberging ute for å berge et vogntog som hadde sklidd av veien på Stokkjølen på Valsøya. Stort snøfall og temperatur rundt null grader førte til at det ble glatt på veien, og flere vogntog fikk problemer.

Publisert Sist oppdatert

Meldinga om vogntoget som hadde kjørt av veien kom tidlig på ettermiddagen, forteller Bjørn Arne Østbø fra Nordmøre bilberging til John Storholt tirsdag kveld.

Bilbergeren var allerede på oppdrag på Vågland da meldinga kom. Da de kom fram til Stokkjølen var det allerede flere vogntog som hadde fått problemer. Så gikk det i ett med berging av vogntog hele ettermiddagen og kvelden.

– Det er mest utenlandske biler som får problemer, med dårlige dekk og kjettinger som ikke er tilpasset norske forhold, sier Østbø.

– Jeg vil takke brannvesenet i Heim. De har vært her hele dagen, og har gjort en utrolig innsats. Vi har samarbeidet kjempegodt. Uten dem hadde E39 blitt stengt i dag.

Video: John J. Storholt

Vinterveiens helter på Nordmøre. F.v. Bjarne Østbø, Nordmøre bilberging, Odd Frostad, spesialberger fra Straumen Bil, og Bjørn Arne Østbø, Nordmøre bilberging avd Surnadal.
Powered by Labrador CMS