Bjarne Tellesbø
Bjarne Tellesbø

Nok å gjøre i vinterkulda

Tellesbø Karosseri tilbyr komplett tilbud for bilhold. I tillegg har de bergingsbil, denne blir flittig brukt for tida.

Publisert Sist oppdatert

– Mange tenker nok at det er når det er glatte veier vi har mest å gjøre, sier Bjarne Tellesbø, daglig leder i Tellesbø Karosseri. Faktisk er det nå i kulda vi har det som travlest. Mange har problem med frosne biler. Sommerferien er også travel for oss. Det er egentlig logisk, jo mer biler på vegen, jo travlere blir det, smiler han.

Bare 15-20 prosent av bergingsoppdragene gjelder utforkjøringer. Ellers er det en del tekniske problemer.

– Vi har også en del utrykninger til folk som har fylt feil drivstoff, smiler Tellesbø.

Bredt tilbud

Tellesbø er en tradisjonsrik bedrift, som strekker seg helt tilbake til 1928, da smeden Lars O. Tellesbø etablerte smie på hjemgården sin Tellesbø. Etter hvert som det kom flere biler på veiene, ble det behov for reparasjoner, og på 60-talet ble drifta utvidet med bilverksted. Etter det har bedriften utvidet tilbudet og bygd på lokalene flere ganger.

– I dag tilbyr vi en så å si komplett pakke når det gjelder bilhold og salg av nye og brukte biler, sier Bjarne Tellsebø. Vi utfører karosseriarbeid, skift av frontrute, reparasjon, periodiske kjøretøykontroll og, altså bilberging.

Tellesbø forteller at mye av karosseri- og lakkarbeid er på oppdrag fra forsikringsselskapene. De har avtale med flere av de største selskapene om reparasjoner etter ulykker. Det tar han som en tillitserklæring.

Tellesbø legger ikke skjul på at det krever en del innsats å drifte et verksted som dette, særlig i starten ble det lagt inn stor egeninnsats. Men det gjelder å ikke hvile på laurbærene.

– Vi har mange konkurrenter i Surnadal. Det er forholsvid mange bilverksteder for en såpass liten bygd, så det gjelder å hele tiden være frampå.

Nye og brukte biler

Foruten å ta inn brukte biler for salg, selger Tellesbø nybiler for både Suzuki, Ford og Nissan, og er merkeverksted for disse. Mye av salget foregår på internett gjennom bilforhandlerkjeden Auto 8-8. Her kan kundene gå inn på og velge den bilen de vil ha. Mange kjøper usett, men dersom bilen står innen rimelig rekkevidde, for eksempel i Kristiansund eller Molde har Tellesbø mulighet til å hente bilen hit, slik at kjøperen får prøve. Dersom bilen ikke faller i smak, er det fullt mulig å kansellere.

El-Mustang

– Akkurat nå venter vi på årets store nyhet på elbilfronten, forteller forhandleren.

Ford har utviklet en ny Mustang som Tellesbø mener kan bli en konkurrent for Tesla. På landsbasis er det allerede bestilt flere tusen biler, og Tellesbø har selv solgt flere.

– Den har en batterirekkevidde på opptil 60 mil. Elbilmarkedet begynner å bli stort nå, og det finnes en god del elbiler i Surnadal. Tellesbø mener det er viktig at det blir bygd ut nok ladestasjoner rundt om, og påpeker at i Oslo er det allerede problem med knapphet på lademuligheter.

Selv kjører Bjarne Tellesbø Nissan Leaf, en bil som har holdt seg populær i markedet i flere år. Tellesbø mener Leaf er grådig på strømmen. Selv pendler han fra Betna hver dag, og kan få opptil fire turer tur-retur hjemmefra og over marka til verkstedet på Tellesbø.

Imens fortsetter vinterkulda å kreve sitt. Ute venter bergingsbilen på nytt oppdrag. Nok en bileier har vært på tråden og trenger hjelp til å hanskes med en frossen bil, og det er tid for å rykke ut igjen.

Tellesbø Karosseri er medlem av Trollheimsporten.