8. trinn på Surnadal ungdomsskule fikk endelig på leirskole:

Båtliv er en stor del av leirskolen

-En uforglemmelig opplevelse i skikkelig ruskevær

Publisert

I Surnadal kommune er det tradisjon å reise på leirskole til Bjørnsund våren i 7. klasse. I år ble leirskolen utsatt på grunn av koronapandemien. Uke 48 fikk endelig 07-kullet ta turen ut i havgapet- som elever på Surnadal ungdomsskule.

Aldri før har elevene dratt til Bjørnsund som elever på ungdomstrinnet, og det var også første gang besøket ble lagt til slutten av november.

Idylliske Bjørnsund

Laila Sollid er kontaktlærer på 8. trinn, og kan fortelle om en flott uke som var preget av skikkelig ruskevær.

- Vi reiste mandag formiddag, og båtturen over fra Bud til Bjørnsund var av det heftige slaget. Bølgene var så store at de slo over båten - noe som var i overkant spennende for enkelte. Været resten av uka var preget av veldig mye regn og vind, men det var ingen sure miner blant elevene. Det var blide fjes dagen lang, og ingen som klaget over værforholdene, sier Sollid.

62 elever og åtte voksne var med til Bjørnsund. Sollid har vært der to ganger tidligere, men aldri på denne tiden av året.

- Jeg har opplevd Bjørnsund om våren, med lange og lyse dager. Dette ble noe helt annet. Mørket kom sigende allerede klokken 16, og vi måtte gjøre unna alle utendørsaktiviteter på dagtid. Det førte til mye sosialt samvær på kveldstid, noe som var veldig hyggelig, sier hun.

En av grunnene til at leirskolen vanligvis arrangeres på våren, er med tanke på å få elevene fra alle grender til å bli kjent før de starter på ungdomsskolen. I år reiste elevene med et annet utgangspunkt. Elevene har gått på samme skole i tre måneder, og kjente hverandre godt før turen.

- Det tror jeg kan være en fordel for mange. Elevene var trygge på hverandre, og opplevde trygge omgivelser fra start til slutt, sier Sollid.

Elevene utforsker livet i fjæra

Sollid skryter opplegget som leirskolen på Bjørnsund hadde planlagt.

- Det er helproft til fingerspissene. Folkene som jobber der er så kunnskapsrike, flinke og hyggelige. Både vi som voksne og ungdommene lot seg imponere, sier hun.

Sollid sier det er vanskelig å trekke frem et høydepunkt, men kommer ikke utenom fortellingen om Bua-Marit. Historien om småbarnsmora mange mener fortsatt går rundt på berga på de tre øyene ytterst ved storhavet. Mange sier de også kan høre ropene hennes når mørket siger på.

- Det var en historie som fenget, og mange syntes nok det var litt skummelt. Siden dette var aller siste kveld denne sesongen på Bjørnsund, hadde kokken laget wienerbrød til oss. Det var en flott og stemningsfull avslutning på et fantastisk opphold, sier Laila.

Kunnskapsrike ansatte gir lydhøre elever
Powered by Labrador CMS