ANNONSE:

Beredskap lokalt og støtte internasjonalt

Surnadal og Todalen sanitetsforeninger samarbeider om en felles omsorgsberedskapsavtale i Surnadal kommune. I den anledning ønsker også vi å mobilisere til de uhyggelige krigshandlingene vi ser i Ukraina. Norske Kvinners Sanitetsforening har startet en innsamlingsaksjon der pengene skal gå til Røde Kors. Vi samler vanligvis ikke inn penger til andre organisasjoner, med unntak av den nasjonale dugnaden TV aksjonen. Dette er en ekstraordinær situasjon, vi gjør derfor et unntak. Røde Kors er til stede med frivillige både i Ukraina og i flere av nabolandene der mange flyktningene nå ankommer. Mange ukrainere har måttet flykte fra sine hjem og befinner seg i tilfluktsrom eller t-banestasjoner. Andre er på flukt langs veiene. Behovet er stort og vil bare øke framover. Pengene går til varme klær, mat, vann og helsehjelp.

Innsamlingen går via Vipps 40297 og eget kontonummer 1506.13.49372, og vi oppfordrer til å bidra med midler. Surnadal sanitetsforening har vedtatt en innbetaling på 5000 kroner.

I tillegg forbereder vi oss som beredskapsorganisasjon på å bistå flyktningene som kommer til Norge og vårt nærområde. I den anledning starter vi en lokal innsamlingsaksjon av hjemmestrikkede sokker, luer og votter som vi skal ha i beredskap fremover til de som trenger det. Erfaringsmessig vet vi at mange har lyst til å bidra på slike enkle ting, og sanitetsforeningene håper derfor på positiv oppslutning. Er det noen som har sokkegarn å donere, er det bare å ta kontakt med lederen i Omsorgsberedskapsgruppa i Surnadal, Elinor Bolme for en avtale. Det gjelder både private og bedrifter i garnbransjen som ønsker å bidra.

Levering av ferdig strikketøy kan gjøres på to plasser:

  • Strikkekaffe i regi Todalen sanitetsforening i Todalen sanitetshus (neste arrangement er lørdag 5. mars)
  • Strikkekaffe i regi Surnadal sanitetsforening på Surnadal frivilligsentral (neste arrangement er lørdag 12. mars)

Vi regner ikke med at ivrige strikkere har noe ferdig til da, men ved oppmøte her vi den enkelte få mer informasjon om prosjektet.

Powered by Labrador CMS