Allidrett i Surnadal:

Fra venstre daglig leder i Surnadal IL Sondre Ormset, initiativtaker Espen Vraalsen og leder i Surnadal IL barneidrett Ingrid Bergheim

Nytt allsidig idrettstilbud for 5 og 6-åringer

Torsdag den 26. august starter et nytt aktivitetstilbud for barn som fyller 5 og 6 år i 2021. I allidrett vil barna presenteres for noe av det mangfoldet av idrettsaktiviteter bygda har å by på. -Dette skal være et lavterskeltilbud med lek i sentrum, sier initiativtaker Espen Vraalsen.

Publisert Sist oppdatert

I samarbeid med SIL barneidrett vil Vraalsen tilby lek og aktiviteter for barn på siste året i barnehagen og første året på barneskolen.

-Målet er at ungene skal få prøve ut forskjellige ting, og oppleve bredden av det som tilbys, sier Vraalsen. Innholdet skal speile aktiviteten vi har å tilby i bygda så godt det lar seg gjøre. I tillegg er sjølsagt sosial relasjonsbygging en del av målet.

Han har noen tanker om hva som kunne være aktuelt å ha med, men ingen ting er spikret enda. Vraalsen håper å knytte til seg ulike aktivitetstilbydere. Barn i løypa vil blant annet være en del av opplegget. Surnadal IL barneidrett vil stå for finansieringen.

-Det skal være for alle, og det kommer ikke til å koste noe å bli med, sier leder i Surnadal IL barneidrett, Ingrid Bergheim. Vi i barneidrettsgruppa vil stå for leie av lokaliteter. Det er et prøveprosjekt foreløpig. Men vi er ikke så bekymret for økonomien i dette.

Vraalsen er spent på hvor mange som vil møte opp neste torsdag. Det er ingen påmelding, men bare å møte opp på Øye stadion. Foreløpig er det satt bare løse planer for høsten. Torsdag vil de lodde stemningen.

-Kjør på!

Daglig leder i Surnadal IL, Sondre Ormset, stilte seg straks positiv til tiltaket, og mente det var bare å kjøre på.

-Det er en veldig god idè, sier han. Mange er usikre på hva de vil holde på med, og det kan fort bli dyrt for foreldrene å betale kontingenter for flere aktiviteter. Her får barna mulighet til å prøve forskjellige ting, og kanskje finner de noe de har lyst til å fortsette med.

Ormset ser også muligheten for å rekruttering til idretten, enten innen idrettslaget eller i en annen organisasjon.

-Vi har faktisk 14 grupper under Surndal IL nå. Da er ikke de andre lagene regnet med, som for eksempel golfklubben og sykkelklubben. Det viktigste er at de som holde på med idrett finner sin nisje, uansett hva slags aktivitet det er.

Vraalsen er idrettsutdannet, og merker seg utviklingen i aktivitet hos barn og unge.

-Vi ser at barnas aktiviteter har endret seg. Mange er ikke ute og leker lenger. Mye av aktiviteten er organisert og ensidig. Det ser man på skadestatistikken. Dette er ting man vil kjenne på etter hvert som en kommer i ungdommen.

Vraalsen forsikrer at det ikke er meningen å plukke ungene vekk fra idrettslaget. Målet er å ha det gøy med aktivitet, lek og glede, fritt for konkurranse.

- Vi har med unge barn å gjøre her, så aktivitetene må tilpasses deretter. Vi setter ikke gang med sjuerfotball, for å si det slik. Ungene skal få leke med ballen, kaste, sparke og sprette. Og prøve ulike baller.

Vil gjerne ha med flere voksne

Den som har lyst til å være med, kan møte opp på idrettsbanen ved Øye skole torsdag 26. august klokken 17. Aktiviteten vil holde på til klokken 18.

-De som lurer på noe kan ta kontakt. Vi trenger også folk til å hjelpe til. Og dersom en har noe en synes bør være med, er det bare å komme med innspill. Fremdeles er ikke noe spikret når det gjelder aktiviteter. Kanskje noen holder på med en i morsom sportsaktivitet de har lyst til å vise fram og la ungene ta del i? Da må de gjerne kontakte oss.

-Vi tenker at det kan være et drop-in tilbud der en ikke nødvendigvis trenger å være med hver uke. Glede og aktivitet er det viktigste. Det vil til en viss grad bli organisert, men det vil være rom for egen lek og utforsking.

-La barna leke, supplerer Ingrid Bergheim.

Powered by Labrador CMS