Fra kaffepausen på Svissholmen.

Stavgang fra Brøskehagen i Stangvik

Publisert


Så var det endelig klart for årets første stavgang. Etter en 14-dagers periode med strålende sol og høye temperaturer, var ikke værgudene på vår side i dag. Da 14 deltakere var klare til start kom et gråhvitt teppe sigende innover Stangvikfjorden, noe som kunne tyde på mere nedbør. Etter noen minutters gange høljet regnet ned, med etterfølgende stiv kuling. Til all hell var vi like ved et naust da styggværet kom, og vi måtte søke ly på lesiden av naustet. Heldigvis var ikke regnelingen langvarig, og vi startet på ny frisk fram til enden på veien, og en disig sol fulgte oss tilbake til bilene. Under de rådende værforholdene kunne man forvente at mannfolkene var i flertall, men det var langt fra tilfelle da 11 spreke damer møtte opp, og mannfolkene var 3 i tallet. All honnør til damene for sporty innstilling.

Veien går like ned for et hyttefelt, og det var mange fine hytter å se oppe i skråningen. Vi observerte en gravemaskin underveis, så det var tydelig at hyttebygging pågår fortsatt.

Kaffepausen var lagt til Svissholmen, og der var vi under tak, men kald luft gjorde at oppholdet vart relativt kortvarig.

Neste torsdag, den 5. mai, går turen fra Kalkstranda ved Glærem og fram til Toppen. Da får vi håpe på bedre vær.

Mange flotte bygg like ved veien.
Her kan man sole seg fra svabergene. Men i dag var det lite aktuelt.

Powered by Labrador CMS