Mann foran byggeplass
Enhetsleder teknikk , landbruk og miljø i Rindal Kommune, Nils Ole Evjen. Her foran byggetomta på Hov i Rindal sentrum.

- Det er viktig å trives på jobb

Nils Ole Evjen (54) har vært ansatt i kommunen i over 30 år og har arbeidet seg opp fra grasrota til lederstilling som enhetsleder teknikk, landbruk og miljø i Rindal Kommune. 

Publisert Sist oppdatert

Nils Ole tar imot Trollheimsporten på et stort, lyst og trivelig kontor i kommunehuset i Rindal. Han er som alltid blid og i godt humør. 

Nils Ole Evjen begynte i Rindal kommune etter at han var ferdig med førstegangstjenesten i 1991. 

- Etter jeg var ferdig med militæret var jeg usikker på hva jeg skulle gjøre, og meldte meg derfor som arbeidsledig, forteller Nils Ole. 

- Vi var flere som begynte i Rindal Kommune på det de da kalte "Arbeid for trygd", og til sommeren fikk jeg sommerjobb i vann- og avløpsavdelingen i kommunen.  

Bilmekaniker

Videre forteller Nils Ole at da høsten kom søkte han, og kom inn på, bil-linjen ved Trondheim tekniske fagskole på Lade i Trondheim, 

- Tenkte det var greit med videreutdanning innen bilmekanikerfaget, sier Nils Ole.

- Jeg tok fagbrev som bilmekaniker i 1989 ved bilverkstedet på Rindal meieri. Jeg så da for meg en karriere i bilbransjen. 

Etter endt skolegang ble han oppfordret til å søke stilling som fagarbeider ved uteavdelingen i Rindal kommune.

- Jeg søkte og fikk stillingen fast, så siden 2o.juni 1993 har jeg vært tilsatt i Rindal Kommune, sier han. 

- Med unntak av ett år i permisjon hvor jeg jobbet som bilmekaniker hos Sveen Auto i Surnadal.

- I alle disse årene har hovedoppgavene vært innenfor drift- og vedlikehold av vann- og avløpsnett, renseanlegg og vannverk. Jeg tilbrakte mye tid på renseanlegget på opplæring der, fortsetter han.

Nils Ole understreker at han trivdes kjempegodt som bilmekaniker hos Sveen Auto. Men siden han var vant til å farte bygda rundt i jobben i Rindal kommune, ble jobben som bilmekaniker for stillestående., så da valgte han å gå tilbake til jobben i Rindal kommune. Da jobben som avdelingsleder for anlegg i Rindal kommune ble ledig i 2009, søkte han og fikk den.

Avdelingsleder for anlegg

- Dette var en jobb jeg trivdes kjempegodt med, sier Nils Ole videre. Mer lederansvar og med ansvar for veg, vatn og avløp. Jeg kunne følge alle prosjektene fra A til Å, fra prosjektering og var også delvis med på utførelsen av prosjektene.

Nils Ole fortsatte som avdelingsleder i enheten frem til han i januar 2022 fikk tilbud om å prøve seg som konstituert leder for avdelingen teknikk, landbruk og miljø. Etter omorganisering i kommunen er nå teknisk avdeling og landbruk organisert under en leder. Han fikk jobben fast i juli i 2022.

- Jeg har i alle år vært den utførende, i rollen som enhetsleder blir det mer fokus på forvaltningsbiten. Mye nytt å sette seg inni i, men i hele perioden jeg har vært ansatt, har det vært bra med kurs og opplæring gjennom kommunen, og gode kollegaer å støtte seg på.

- Jeg har alltid vært ivrig med tekniske ting, fortsetter han. 

- Helt fra jeg var bitteliten. Alle leker ble "synnjskruva", og jeg fikk de som oftest sammen igjen også, sier han. Selv om det ble litt slitasje på de. 

I en liten kommune som Rindal blir det et veldig bredt fagfelt, og en blir involvert i det meste. Nils Ole har fra dag en vært med i Rindal brannvesen, i begynnelsen med ansvar for vedlikehold av brannbil og brannutstyr. 

- Vi fikk ny brannbil tidlig på 90-tallet, og jeg var med og bygde opp og monterte utstyr på den. Det er den bilen som nå skal byttes ut, sier Nils Ole Evjen. 

Liker å bygge ting

Det han har trivdes best med i gjennom årene er å være med å bygge ting. Han trekker også frem utbyggingen av vanntilførsel til store deler av bygda.

- På fritiden er jeg "hobbysnekker". Vi  bygd hytte på hjemgården min der jeg trives godt. Det blir mange turer på hytta iløpet av året.  

På privaten er Nils Ole gift med Sigrun og har tre døtre. De har tre barnebarn, og det fjerde er på vei nå i februar.

Nils Ole fremhever det veldig trivelige arbeidsmiljøet i gjengen på teknisk. 

- Det er viktig å trives på jobb, avslutter han.  

- Og det er artig å hele tida kunne prøve noe nytt. Powered by Labrador CMS