Teknisk kontroll på Skei og ved Ranes kirke:

To biler avskiltet

Mandag gjennomførte Statens vegvesen, i samarbeid med politiet, trafikkontroll på Skei og ved Ranes kirke.

Av de 200 bilene som ble kontrollert, hadde samtlige bilbelte, og de aller fleste kjøretøyene hadde alt i orden. To personbiler ble imidlertid avskiltet på grunn av ulovlig modifiseringer av bilene, blant annet var begge ekstremt senket, såpass at dekket tok bort i hjelbuen og forhindret full sving. Hos det ene kjøretøyet ble det i tillegg oppdaget mangel ved eksosanlegg, sprekk i bærekonstruksjon, og ingen fjærvandring. En personbil må også vises på en trafikkstasjon grunnet manglende dokumentasjon på senkesett.

Støydemperen på feil plass

Ved Ranes kirke ble et polskregistrert kjøretøy ilagt overlastgebyr, og måtte laste over til et større kjøretøy på stedet. Bilen var lastet med en personbil som skulle eksporteres. Kjøretøyet hadde en tillatt totalvekt på 3500 kg. Oppveiing viste imidlertid at kjøretøyet veide 4500 kg.

En lett MC ble stanset på Skei grunnet ulovlig støy. Her hadde føreren valgt å oppbevare støytdemperen i ryggsekken i stedet for montert på sykkelen. Ved spørsmål om grunnen, kunne føreren fortelle at det er tøft med lyd. Noe kanskje ikke alle i nærområdet er enige i.

Utenom dette ble det utferdighet flere tekniske mangler med etterkontroll.

Flere kjøretøy hadde mangler ved lys, blant annet ble en fører anmeldt fordi han ikke hadde lyskontakt fra tilhenger til bil. Mange kjøretøy var «en-øyde».

Det kan på denne tiden av året være vanskelig å oppdage at et lys ikke virker. Derfor er det viktig å minne på at det er førers ansvar å sjekke bilen jevnlig, både før og under kjøring, melder Statens vegvesen.

Powered by Labrador CMS