Valeria Dannevig med 2. plass i Årets lærling

Valeria Dannevig har fått fast jobb på Sollid Mek.

– Det gikk ikke så verst

Trollheimsporten skrev 22. januar om damene Valeria Dannevig og Lise Christensen som har valgt industrimekaniker som yrke, og har hatt lærlingetiden sin hos Sollid Mek. verksted i Surnadal. Tirsdag fikk Valeria gode nyheter. Hun har fått en hederlig andreplass i fylkets kåring av Årets lærling.

Publisert Sist oppdatert

– Det var sensoren min på fagprøven som meldte meg på konkurranse, sier Valeria.

– Han sa at han ville nominere meg etter at fagprøven var overstått. Akkurat da la jeg ikke så stor vekt på det. Jeg er glad det ikke var en konkurranse jeg deltok i jeg var nervøs nok før fagprøven jeg var nervøs nok for fagprøven den dagen.

Møre og Romsdal fylkes kåring av Årets beste lærling omfatter lærlinger i alle fag. Lærlingbedrift eller sensor nominere deltakere. Årets førsteplass gikk til Jørgen Larsen Stavseng, som gikk opp til fagprøve i betongfaget. Det kan du lese om på Møre og Romsdal fylkeskommune sine nettsider.

En jury kåret vinneren på grunnlag av en liste med kriterier. Utførelsen av fagprøven teller mest, men også det hun har gjort under lærlingetiden blir tatt hensyn til.

– Det er ingen ting jeg kunne gjort for å påvirke juryen, men jeg er litt nysgjerrig på begrunnelsen for andreplassen. På mailen jeg finn sto det at det var en sterk andreplass, det hadde vært gøy å vite forskjellen mellom meg og førsteplassen, sier Valeria.

Nesten glemt det hele

– Nominasjon ble vel sendt inn på oktober. Det er såpass lenge siden at jeg hadde nesten glemt det. Jeg hadde ingen formening om hvordan det ville gå. Når jeg ikke har fått høre noe før nå, tenkte jeg at det ikke ble til noe mer.

Valeria stiller til en prat når vi spør om det. Den beskjedne damen synes egentlig at det blir nok oppmerksomhet også, men hun må innrømme at det var en hyggelig beskjed å få.

I dag er hun ansatt i 100 prosent jobb på Sollid Mek. Det er trygt å vite at en har noe å gå til. Også lærlingekollega Lise Christiansen har fått jobb i bedriften.

Valeria har ikke gjort noen stort nummer av andreplassen.

– Den eneste jeg har sagt det til er Lise. Sjefene mine har fått mail de også, så jeg regner med at de vet det. Hadde jeg kommet på førsteplass hadde jeg nok sagt mer om det. Ikke det at jeg ikke er glad for andreplassen, altså.

Her kan du lese Trollheimsportens reportasje om Valeria og Lise fra 22. januar:

- Vi ble behandlet som alle andre, selv om vi var unge jenter

Powered by Labrador CMS