Pressemelding fra NAF:

NAFs uformelle test viser at det ikke er nødvendig å investere i dyre produkter for å få en isfri bil. Og det tar bare noen minutter å få isen av rutene
NAFs uformelle test viser at det ikke er nødvendig å investere i dyre produkter for å få en isfri bil. Og det tar bare noen minutter å få isen av rutene

Bilrutene skal være fri for is, snø og dugg før du kjører avgårde

NAF har gjort en uhøytidelig brukertest av ulike produkter for å fjerne is fra bilrutene. - Selv om man får tak i flere produkter for å fjerne isen på bilrutene, duger den gode, gamle isskrapen fremdeles, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrågiver i NAF

Brukertesten ble gjort på fire ulike biler. Motoren var avslått og motorvarmer ikke brukt. Islaget på rutene varierte, så dette var ingen vitenskapelig test. Bilene ble testet med følgende produkter:

  • Isskrape
  • De-icer spray
  • Kjegleformet isskrape
  • Elektrisk isskrape

Det var den kjegleformete isskrapen som gjorde jobben raskest og dette er heller ikke noe dyrt produkt. Sprayen fjernet det tynne islaget, men da var halve flasken brukt opp. Den elektriske isskrapen gjorde jobben, men er dyr og nok en dings å lade. Den tradisjonelle isskrapen kom dårligst ut på tid, men hadde også den hardeste stålisen å fjerne.

- Denne uformelle testen viser at det ikke er nødvendig å investere i dyre produkter for å få en isfri bil. Med litt hjelp fra motoren og vifta i bilen, fungerer den tradisjonelle isskrapen helt fint. For å bli enda raskere klar til å komme seg avgårde, er den kjegleformede isskrapen et godt alternativ, mener Nils Sødal.

Straffbart å kjøre med dårlig sikt

Du er pliktig å fjerne is, dugg, snø og annet som hindrer sikten når du kjører bil. Hvis du ikke gjør denne jobben skikkelig før du kjører, risikerer du forenklet forelegg og i verste fall kan førerkortet bli beslaglagt.

- Du er en fare for andre i trafikken når sikten er minimal. Så for din egen og andre sikkerhet, fjern isen på rutene skikkelig før du kjører, avslutter Nils Sødal.

Powered by Labrador CMS