❄️Den første snøen❄️ #honnstadknyken
❄️Den første snøen❄️ #honnstadknyken

God morgen 15. oktober!

God morgen til Trollheimsportens lesere!

I dag er det Hedvig og Hedda som har navnedag. Navnedagen er etter Hedvig Schlesien, som var gift med Hertug Henrik 1. av Polen. Hun ble senere skytshelgen for Polen og Berlin.

På denne dagen i 1979 bestemte regjeringen seg for å utsette utbyggingen av Alta-vassdraget, og sultestreiken foran Stortinget ble avblåst.

Ingen som kjører gjennom Stor-Elvdal kan unngå å se den ti meter høye Storelgen ved Bjøråa rasteplass. I dag er det fem år siden stålelgen ble plassert ut. Det skjedde nemlig 15. oktober i 2015. Elgen var en gave til Stor-Elvdal kommune fra Sparebanken Hedemarks kunstfond.

Fram til 15. november 20015 var det kanadiske Mac the Moose som var den største elgstatuen i verden, men måtte se seg slått av Storelgen, som viste seg å være 30 cm høyre. Dette falt kanadierne tungt for brystet, ordføreren i byen Moose Jaw hvor, elgen hadde sitt tilholdssted, ba befolkningen om hjelp til å hente hjem verdensrekorden igjen. Dette førte til store donasjoner for å forlenge Mac the Moose sitt gevir, slik at den igjen kunne kalle seg verdens største elgstatue.

Powered by Labrador CMS