Røen Maskin AS

Ei dame og en mann ved ei innhegning der det står en kalv.

Satser for fullt som maskinentreprenør

John J. Storholt har tatt en prat med Jon Ole Røen og Inger Kristin Landstad, som har vært gardbrukere siden 2017. Etter flere år med liten lønnsomhet i landbruket velger de nå å legge ned gårdsdrifta, og sette full fokus på maskinentreprenørbedriften Røen Maskin AS.

Publisert

Jon Ole Røen i Rindal startet sin egen maskinentreprenørbedrift som AS i 2022. Tidligere hadde han drevet som som selvstendig næringsdrivende maskinentreprenør, sammen med gårdsdrifta, men oppdragsmengden vokste fort. Etter at Røen Maskin AS så dagens lys var de snart oppe i seks ansatte.

Jon Ole tok over hjemgården Sverkeli i 2017, sammen med kona Inger Kristin Landstad. Det er to årsverk på gården med dagens drift. Men det er tungt å drive landbruk i disse dager, og muligheten for å ta ut lønn fra gårdsdrifta er minimal. De forteller at de til tider har måttet skyte inn midler for å få gårdsdrifta til å gå rundt, og det går ikke i lengden. Derfor har de nå bestemt seg for å legge ned gårdsdrifta, og satser heller fullt og helt på drifta av maskinentreprenør-firmaet. I denne filmen forteller de om gården og entreprenørbedriften, og om valget de har tatt:

En gård, sett fra lufta.

Røen Maskin AS er et allsidig firma. De tar på jobber som: tomter, veier, muring, belegningsstein, grøfting, fibergraving, grøfterensk, rørlegging for vann og avløp, drenering, meisling av fjell og steiner, riving, massesortering, gartnertjenester, skraping og slodding av vei, brøyting, massetransport, dyrking, leiekjøring til landbruk og skogrydding, med spesiell klype på gravemaskin som kvister, samler og kutter. I tillegg driver de med salg av alle typer rører, rørdeler og kummer til utomhus, minirenseanlegg og slamavskillere, samt salg av alle typer masser (stein, singel, grus, pukk og sortert jord) og bark, duk og geonett, og xps isolasjonsplater.

Powered by Labrador CMS