Kommunedirektør Mons Otnes og ordfører Vibeke Langli understreker at det er nødvendig å lette presset på kommunehelsetjenesten.
Kommunedirektør Mons Otnes og ordfører Vibeke Langli understreker at det er nødvendig å lette presset på kommunehelsetjenesten.

Sterk oppfordring fra Rindal kommune: Kommune­helse­tjenesten må avlastes. Er du i tvil – avlys!

Regjeringen innfører nå nye nasjonale retningslinjer for smittevern, som trer i kraft natt til torsdag 9. desember. Ordfører Vibeke Langli og kommunedirektør Mons Otnes kommer nå med en uvanlig sterk oppfordring til innbyggerne i Rindal kommune. - Kommunehelsetjenesten må avlastes, og alle må bidra!

Publisert Sist oppdatert

De nye nasjonale smitteverntiltakene innføres for å få ned belastningen på helse- og omsorgstjenesten og forsinke og begrense spredningen av omikron.

Tilbake på grønt beredskapsnivå

Rindal kommune tar dette til følge ved å gjeninnføre grønt nivå på trafikklysmodellen, det vil si laveste beredskapsnivå, i skolen og barnehagene, og på kommunehuset. Alle som kommer innom kommunehuset må igjen registrere seg i resepsjonen. I tillegg innrettes virksomheten etter enmeters-regelen.

Må lette arbeidet for kommunehelsetjenesten

Ordføreren og kommunedirektøren i Rindal kommer nå med en sterk oppfordring til innbyggerne: Alle har selv et ansvar for å følge de nasjonale retningslinjene når det gjelder sammenkomster. Hvis man er usikker, så er det bare å avlyse.

Grunnen til at kommuneledelsen går tydelig ut med dette rådet er at det er helt nødvendig å fjerne noe av presset på kommunehelsetjenesten. De ansatte i kommunehelsetjenesten mottar mange spørsmål om detaljer rundt arrangementer og selskaper. Det går tidvis mye tid til å besvare slike henvendelser. Derfor ber kommuneledelsen nå om at folk følger de nasjonale retningslinjene, og i størst mulig grad tar ansvar selv og gjør egne vurderinger ut fra disse retningslinjene. Dersom man er i tvil om det er riktig å gjennomføre et arrangement, da er det best å la være, er oppfordringen fra kommunen.

Langli og Otnes understreker at de ansatte i kommunehelsetjenesten har vært under stort press i lang tid. De har gjort e formidabel jobb, men de har stått i dette i snart to år og begynner å bli veldig slitne. De ansatte har gjort sitt ytterste for å informere og yte helsetjenester til innbyggerne gjennom pandemien. De fortjener stor honnør for det, men det har blitt veldig slitsomt i lengden, og nå er det nødvendig å verne dem for at de skal kunne klare å stå i det framover.

Nødvendige spørsmål som gjelder koronasitasjonen skal fortsatt sendes til e-post korona@rindal.kommune.no, men man kan ikke lenger regne med å få svar innen få timer. E-posten vil bli besvart så godt det lar seg gjøre innenfor normal arbeidstid.

De nye retningslinjene er svært klare, så det er ingen grunn til å tvile på hvilke regler som gjelder. De viktigste reglene er alle kjent med fra før, slik sett er det ikke mye nytt.

Hvis du har symptomer: Hold deg hjemme, og test deg!

Fortsatt gjelder de vanlige oppfordringene om at hvis man er syk eller har mulige symptomer på korona så skal man holde seg hjemme. Det oppfordres om å teste seg. Hvis man har en liten mistanke om at man kan være smittet med korona, så skal man bestille en PCR-test. Det har vist seg at hurtigtester ikke er pålitelig i alle tilfeller, og det har også vist seg at det kan ta noen dager fra man er smittet til det slår ut på en test.

Ingen tvil om at vaksinering virker

Ordføreren og kommunedirektøren kommer i tillegg med enda en sterk oppfordring til alle om å la seg vaksinere! Statistikk fra FHI levner ingen tvil om at vaksinering er det aller viktigste virkemiddelet vi har for å holde pandemien i sjakk. De som er vaksinert har mindre sjanse for å bli smittet og for å spre smitte videre, og man har mye bedre sjanser for et mildt sykdomsforløp om man blir smittet.

Ved å bidra til å begrense smitten så hjelper man også til med å lette trykket på helsetjenestene.

Kort oppsummert:

  • Rindal kommune går over på grønt nivå fra og med torsdag.
  • Alle bes om å vurder arrangementer og selskapeligheter selv ihht. gjeldende retningslinjer, for å avlaste kommunehelsetjenesten.
  • Alle oppfordres til å vaksinere seg, og til å teste seg ved den minste mistanke om koronasmitte.

Berømmer de ansatte

Ordfører Vibeke Langli og kommunedirektør Mons Otnes avslutter med å berømme alle som har stått på gjennom pandemien. Mange er slitne av å ha jobbet mye med dette nesten to år, både i skolen, i barnehagene og i helsetjenestene.

Powered by Labrador CMS