Hans Olav Settem åpner konserten.

Fullt hus på romjulskonsert i Øye kyrkje

Før første gang siden 2019 ble romjulskonserten til Hans Olav Settem endelig arrangert igjen. Det ble en storsuksess!

Publisert Sist oppdatert

40 minutter før oppstart begynte det å bli trangt i gangene. 20 minutter før måtte de ommøblere i kirken for å skape nok plass. Ved oppstart var det stengte dører, og da var konserten i gang.

Konserten åpnet med en trompetsolo, før resten av bandet hang seg på for å spille «Opp gledes, alle gledes nå». Det var meget fint og harmonisk å høre. Det var en livlig og unik måte å åpne en julekonsert på.

Hans Olav ønsket alle velkommen før han presenterte historien til «Fanges Julekveld». Den ble fremført av Gunhild Marie Täringskog på nydelig vis. Det var åpenbart lagt ned mye arbeid for å koordinere stemme, fløyte, trommer, trompet, piano, bass og harpeleik. Et imponerende arbeid av musikerne.

En egen vri på sangene

En gjenganger i konserten var at de fleste sangene åpnet med en solo, og denne gangen var det gitaren som sto for tur. Deretter hørtes trommer som gjorde stemningen magisk. Så fyrte Torstein Snekvik av med en stemme så klar at det kunne vært fra en sang fra en dramafilm. En helt annen type sang en man er vant til å høre på julekonserter.

Torstein Snevik og Stein Boge på gitar.
Stein Boge og Torstein Snekvik på gitar.

Toril Moe fortsatte kvelden med kraftige vokaler når «Deilig er jorden» ble spilt med både trekkspill og trompet.

Toril Moe imponerer under «Deilig er jorden».

Musikk på høyt nivå

Enda mer skryt til vokalistene under julekonserten. Lisa Botterli Flostrand sang «Himlen i mitt famn» på en helt fenomenal måte med en myk og mektig stemme. Lisa sin stemme sammen med alle de dyktige musikerne ble musikk av ekstremt høy kvalitet.

Sanger i kirken foran juletreet
Lisa Botterli Flostrand med en mektig og kontrollert stemme.

Gunhild stilte på scenen igjen for å synge en rolig melodi, en fin kontrast fra forrige nummer.

Hans Olav minnet alle på at overskuddet går til nødhjelp til Gaza, og de samlet et lite kor på fire barn som skulle synge sammen med Hans Olav. Det var en rolig og tradisjonell sang. Den fikk mer dybde med koordinering av vokal og trompet. Det ble en koselig stemning i kirka under sangen.

Trekkspill og englekor

«O signa natt» var neste på programmet. Torstein fortsettatte å imponere med stemmen sin, mens Stein Boge sto ved siden av og støttet med trekkspill.

Så fikk Marit Gjerde en ekstra liten julegave. Hun hadde nemlig ett ønske. «Glade jul» med englekor. Det var en nydelig og fredelig sang. Englekoret skuffet ikke i det hele tatt.

Uten pause flyttet Hans Olav seg for å gjøre plass til Toril Moe. Hun tok over mikrofonen mens melodien til «Glade jul» sakte ble til en helt ny melodi, med litt mer futt enn de forrige sangene. 

Hans Olav annonserte at siste nummer sto for tur. Nå samlet grunnbandet seg for å spille. Her var det kraft som gjaldt. Lisa sin stemme var utrolig kontrollert. 

To ekstranummer

Publikum reiste seg for å gi sin applaus før Hans Olav avslørte at det ikke var siste nummer, men at det skulle komme hele to nummer til. Dette var en god overraskelse!

Først tok Torstein ansvar for å synge «Jul i Dønnem bedehus» på dialekt og med myke instrumenter. Dette var definisjonen på julestemning.

Siste nummer begynte og alle vokalistene og alle på instrument var med å bidra for å runde av kvelden.

Mann spiller på keyboard og piano
De fleste synes det er vanskelig nok med et instrument, men her spiller Brage Kristian Einum både keyboard og piano samtidig.

Dette var definitivt en helt unik konsert i Øye kyrkje!

Solister:
Hans Olav Settem
Lisa Botterli Flostrand
Toril Moe
Torstein Snekvik
Marit Othilie Thorvik
Gunhild Marie Täringskog

Band:
Stein Boge
Sondre Skogseth
Brage Kristian Einum
Oddbjørn Sponås
Hans Olav Settem
Marit Othilie Thorvik
Benjamin Paulsen

Powered by Labrador CMS