Publikum i en kinosal

Artigkar med stort trekkspillhjerte på Rindalsbesøk

Publisert Sist oppdatert

Han sier han er født gammel, Odd Arne Halaas, oppvokst på Eide på Nordmøre i lag med «bære gammelt folk og ha ete bærre gammel mat», i ei tid da det var forskjell på kvardagsmat og søndagsmat.

I dag bor han i Selbu og arbeider som programleder og reporter i Nea radio. Og torsdag kveld var han invitert til Rindal av Rindal pensjonistlag for å underholde både med kåseri, musikk og sang. For Odd Arne Halås spiller på mange strenger, bokstavelig talt. I tillegg til å ha ordet i sin makt er han også en kløpper på trekkspill og er velsigna med en kraftig og vakker sangstemme.

Rindal pensjonistlag hadde lagt ned et stort forarbeid før dette arrangementer og sendt ut skriftlig og personlig invitasjon til alle pensjonister i Rindal. Dette viste seg å være populært, for sjelden har vel Attanova vært så fullpakket.

En mann som står på en scene og snakker i mikrofon
Odd Arne Halaas forteller

Odd Arne Halaas kåserte over emnet «Radiominner» og tok oss med helt tilbake til 1950-åra, de fleste av det oppmøtte publikums barndom. Da Alf Prøysen sang «Å, du gode sparegrisen min» i Barnetimen for de minste og Lapp-Lisa med sin «Barnatro» var fast innslag i Ønskekonserten. Gjenhør med sangen om Vesleblakken ble det også da Halaas spilte og sang både den og andre sanger som publikum nikket gjenkjennende til og sang med på.

Halaas er en fantastisk forteller som levende, gjenkjennelig og på en humoristisk måte beskrev misjonsbasarene på Eide, dit han gikk i lag med bestemora, der flanellografen med «pålimte» bilder ble brukt til å illustrere spennende historier fra Bibelen, og for ikke å snakke om da det kom tilreisende misjonærerer som viste levende film fra Madagaskar.

På 60-tallet kom fjernsynet med fjernsynsteater og pausefisker. Folk satt i timesvis og så på fisk, ifølge Halaas. -Historier må overdrives litt for å bli gode. Og gode historier ble det mange av, i tillegg akkompagnert med gode, gamle musikkinnslag.

En mann som sitter med trekkspill på fanget og synger i en mikrofon
Odd Arne Halaas

Etter kåseriet ble det ønskekonsert, der publikum kunne komme med ønsker. Å innfri musikkønsker helt på sparket er ingen enkel sak, men dette tok Odd Arne Halaas på strak arm og leverte til gull. Første ønske fra publikum var intet ringere enn Vittori Montis «Chárdás», ikke det enkleste stykket å spille på trekkspill, men flott levert. Ellers ble både «O, store Gud», «Jonsokblomen» og flere ønsker innfridd, og ønskekonserten ble avsluttet med «Annas visa» av Leif Gøras.

Publikum fikk en artig og minnerik opplevelse, fikk mosjonert lattermusklene og gikk fornøyde heim. På spørsmål om han ville komme igjen til Rindal, svarte Halaas: «I e lett å be».

Leder i Rindal pensjonistlag, Helene Marie Nergård, takket for oppmøtet og orienterte om Pensjonistforbundets arbeid og Rindal pensjonistlags program framover. Litt av baktanken med denne invitasjonen var nok å verve nye medlemmer til pensjonistlaget. I et pensjonistlag er det naturlig nok en viss avgang, og da er vi avhengig av også å få tilgang på nye medlemmer, sa Nergård.

Et særdeles vellykket arrangement! Godt levert av Rindal pensjonistlag!

Powered by Labrador CMS