Enhetsleder teknisk drift, Johan Mogstad Åsenklint, ser alvorlig på skadene på sanitæranlegget.

Hærverk på sanitæranlegget på Kalkstranda – skal likevel bli klar til sesongen

Publisert Sist oppdatert

Det var i går, søndag, at overbefalsvakten i Surnadal kommune fikk melding om hærverk på begge doene på sanitæranlegget på Kalkstranda. I dag meldte kommunen på sine Facebook-sider om hærverket og at anlegget nå er stengt.

– Vi ser alvorlig på dette, sier Johan Mogstad Åsenklint, enhetsleder for teknisk drift i kommunen.

På begge doene på anlegget er vaskene revet ned fra veggene med stor kraft. I tillegg er det noen skader langs listverket på den ene doen. Det er ikke mer enn to år siden sist lignende hærverk på ble gjort på anlegget.

Vasken på det ene doet ble revet ned med stor kraft.

– Vi fikk melding om skaden på ettermiddag i går. Vi kan foreløpig ikke si når skaden har skjedd, annet enn at det sannsynligvis har skjedd i løpet av helga. Det har jo vært flere folk her i finværet, men de har kanskje ikke vært innom og lagt merke til noe.

Allerede i morgen, tirsdag, vil politiet komme for å gjøre sine undersøkelser, og saken vil bli politianmeldt, som også var tilfelle for to år siden.

– Vi må se om vi kan få gjort noen tiltak slik at dette ikke skjer igjen, sier Åsenklint. Vi kan ikke pusse opp anlegget annethvert år.

Nærmest identiske skader ble gjort på det andre doet. Forhåpentligvis sier det ingenting om den ansvarliges forhold til personlig hygiene.

Heldigvis for alle brukere av stranda vil arbeidet med å gjøre anlegget operativt igjen starte så snart politiet har gjort sine undersøkelser.

– Anlegget skal bli klart til høysesongen, det klarer vi, slår Åsenklint fast.

Enhetslederen oppfordrer alle som kan vite noe om hærverket om å enten kontakte kommunen direkte eller snakke med politiet.

Overbefalsvakten/Befalsvakten i Surnadal kommunen kan nås på telefon 41635388 ved akutte hendelser knyttet til kommunal eiendom, veier, vann og avløp.

I arbeidstid er det fint å ta kontakt via sentralbordet: 71655800

Powered by Labrador CMS