Ny film fra John J. Storholt

Jan Engel Brødreskift.

Kirketjenerens hverdag

John J. Storholt har laget en film om kirketjener Jan Engel Brødreskift og hans arbeidshverdag ved kirkene i Rindal og Surnadal.

Publisert Sist oppdatert

Jan Engel Brødreskift startet i jobben som kirketjener i Rindal i 2012. For ca to år siden ble denne stillingen redusert fra 100% til 50%. Dette kunne ikke Jan leve av, men han var heldig og fikk 50% tilsvarende stilling i Surnadal i tillegg.

I dag er det tre kirketjenere fordelt på to og ei halv stilling (250%) i Rindal og Surnadal til sammen. I tillegg er det ei 20% stilling med renhold og forefallende arbeid i Rindal. De har 9 kirkegårder og 8 kirker å betjene, med to kirker i Rindal og seks kirker i Surnadal.

Mange vet sikkert en del om hva kirketjenerens arbeid går ut på, men omfanget av arbeidet er det nok ikke så mange som er klar over. Dette forteller Jan om i filmen. Han forteller at det regnes 15 arbeidstimer på en begravelse, med arbeidet både før, under og etter seremonien. Med 50% stilling i Rindal tilsvarer en begravelse altså nesten ei hel arbeidsuke for kirketjeneren.

Vedlikehold på kirkene er en av arbeidsoppgavene som kirketjeneren har blitt nødt til å kutte ned på etter at stillingen ble redusert. Dette kompenseres i stor grad med dugnadsarbeid. Det kan du blant annet lese om her: Dyktige folk på dugnad

Powered by Labrador CMS