Gaupejakta starter 1. februar
Gaupejakta starter 1. februar

Gaupejakta er i gang

I dag gikk startskuddet for gaupejakta. Det kan felles inntil fire gauper i forvaltningsområdet for gaupe i Møre og Romsdal, og i resten av fylket er det kvotefri jakt. Rindal kommune har felles kvote med Heim, Orkland og fastlandsdelen av Hitra, og kan felle totalt 2 dyr. Dette skriver Statsforvalteren på sine sider.

Bjarne Otnes er fagleder for naturforvaltningen hos statsforvalteren, og han forteller oss at prioriterte områder for de organiserte jaktlagene på Nordmøre i år er Tingvoll og Sunndal. Her er det en betydelig høyere bestand enn andre steder i fylket. Han er ikke kjent med organisert jakt i Surnadal og Rindal. Sør for Sunndalsfjorden og Driva elv er det åpent for kvotefri jakt, og Otnes understreker at alle fellinger skal innrapporteres. Det er også viktig å avklare jakta med grunneier, og på statsgrunn skal en ha gyldig jaktkort. En må avlegge skyteprøve for storviltjegere om en skal jakte med rifle, men det er også tillatt å jakte gaupe med hagle.

Utfyllende informasjon finner du her: https://www.statsforvalteren.no/nn/More-og-Romsdal/Miljo-og-klima/Rovvilt/gaupejakta-2023/?utm_source=nyhetsbrev&utm_medium=epost

Powered by Labrador CMS