Sommercamp med iTrollheimen

Alle de 19 deltakerne på årets sommercamp junior.

- Det morsomste er å bade

Publisert Sist oppdatert

Torsdag startet årets fullbookede sommercamp for juniorer i regi av iTrollheimen. Campen er for de som er født i 2011 og 2012, og den varer i to dager. Det er 19 deltakere på årets sommercamp junior, både lokale og langveisfarende. Flere kommer fra Rindal og Surnadal, mens de som har reist lengst kommer i fra Kristiansund.

Sommercampens første dag startet med en sykkeltur fra parkeringen på Langvassvegen til Hølstodammen. Der var det flere som badet i kuplene. Deretter gikk sykkelturen tilbake til parkeringen og videre til Langvatnet, som er campens utgangspunkt.

Flere benyttet seg av bålpannen i matpausen.
Vilje Gravvold Bunes og Ingeborg Serine Gravvold-Iversen er søskenbarn og kommer fra Kristiansund.

I matpausen var det flere som benyttet seg av bålpannen som er plassert på Trollheimstunet, og det ble grillet både pølser og karbonader. Noen valgte å sitte ute i sola, mens andre søkte ly fra varmen inne i lavvoen.

Isak blir gjerne med på sommercamp neste år også.

Isak Melling Bolme kommer fra Surnadal, og dette er første gang han deltar på sommercamp. Han syns det morsomste er å bade, men han gledet seg også til å padle kano. Han forteller at han gjerne kunne tenke seg å delta på sommercamp neste år også.

Vilje Lysø hopper fra brygga.
Alva Lisa Botten var godt fornøyd etter å ha hoppet fra brygga flere ganger.

Etter at alle hadde spist fortsatte dagen med ulike aktiviteter som bading og kanopadling. Dagens padling var en forberedelse på morgendagen da planen er å padle over Langvatnet, og gå opp på Litl-Raufjellet. På turen tilbake over vannet er det også planlagt kano-orientering.

Alle måtte ta på flytevest før de skulle ut i kano.
Åse Børset holder kanoen i ro intill brygga.

Som en del av campen fikk deltakerne en leksjon om allemannsretten. Her lærte de hva allemannsretten egentlig betyr og hva som inngår i det å kunne ferdes fritt. De lærte også hva som er forskjellen på innmark og utmark, og hvilke forskjellen på hva som er lov og ikke. Flere var overrasket over at ikke alle land praktiserer allemannsretten.

Gøran Bolme holdt leksjon om allemannsretten inne i lavvoen på Trollheimstunet.

I tillegg til tur til Litl-Raufjellet og kanotur, står leksjon om kart og kompass på morgendagens program. I tillegg skal det bades, og kanskje blir det mulighet for å prøve seg i en vannsorbe.

Ny sommercamp neste uke

Neste uke arrangeres Friluftsskolens sommercamp iTrollheimen for de som er født i 2008, 2009 og 2010. Dette er en tredagers camp med to overnattinger. Planen er å starte ved Trollheimstunet for så å ta seg over Langvatnet, og mot Vålåskaret. Denne campen avsluttes med å gå på Mjukin.

Trollheimstunet er basen til Friluftsskolens sommercamp iTrollheimen.
Powered by Labrador CMS