Norsk Vandrefestival

Mange tok turen til Trollheimstunet for å delta på åpningen av 'Helgetunmarka Rindals innfallsport til Trollheimen'.
Mange tok turen til Trollheimstunet for å delta på åpningen av "Helgetunmarka Rindals innfallsport til Trollheimen".

Hyller det gode samarbeidet

Lørdag åpnet "Helgetunmarka Rindals innfallsport til Trollheimen". Både ordfører Vibeke Langli og leder i Verneområdestyret for Trollheimen Ola T. Heggem roste alle de som har deltatt i utviklingen av innfallsporten.

Publisert
Marleen Rosbeke stilte med hjemmelaget konfekt.
Marleen Rosbeke stilte med hjemmelaget konfekt.

Tur til Raudfjellet sto på lørdagens program for Norsk Vandrefestival. I forbindelse med dette ble også Rindals innfallsport til Trollheimen offisielt åpnet. Mange møtte opp på Trolleheimstunet ved Langvatnet for å få med seg åpningen, og bli med Turstigruppa Rindal IL på fjelltur. iTrollheimen stilte med kaffe til alle de oppmøtte, og Marleen Roesbeke delte ut hjemmelaget konfekt med både multe, bringebær og marsipan.

Baard Gåsvand i Turstigruppa Rindal IL åpnet arrangementet med å fortelle litt om deres arbeid i Trollheimen. Turstigruppa har siden oppstarten i 1998 jobbet for å så folk ut i naturen, og få bedret folkehelsen. Det ble utarbeidet et kart over Trollheimen, og salget av dette dannet det økonomiske grunnlaget for Turstigruppa.

Baard Gåsvand fortalte om Turstigruppa Rindal IL sitt arbeid.
Baard Gåsvand fortalte om Turstigruppa Rindal IL sitt arbeid.
iTrollheimen delte ut kaffe til alle de oppmøtte.
iTrollheimen delte ut kaffe til alle de oppmøtte.

Siden den gang har Turstigruppa opparbeidet og merket stier rundt i Trollheimen. De har blant annet bygd opp flere gapahuker som er barnevennlige turmål. Gapahuken ved Langvatnet er også tilrettelagt for rullestolbrukere. I tillegg har de arrangert Fjelltrimmen, som i år feirer 20 års jubileum. I den forbindelse lanserte de i år et app-alternativ for å revitalisere Fjelltrimmen. Dette gjør det mulig for turgåerne å registrere turene sine digitalt. I følge Gåsvand har responsen vært langt bedre en forventet. - Det er rundt 400 registrerte brukere på appen. Omlag 350 av dem er aktive brukere, og registrerer turene de går på i nærområdet. Denne responsen er mye bedre en det vi kanskje hadde sett for oss, sier Gåsvand.

Ordfører Vibeke Langli.
Ordfører Vibeke Langli.
Leder i Verneområdestyre for Trollheimen Ola T. Heggem.
Leder i Verneområdestyre for Trollheimen Ola T. Heggem.

Leder i Verneområdestyret for Trollheimen Ola T. Heggem fortalte om hvordan planleggingen av innfallsportene til Trollheimen har gått for seg. Planen var i utgangspunktet at det skulle bygges opp tre innfallsporter, men med seks kommuner representert i Verneområdestyret ble det fort klart at det ville bli flere. Rindal er kommunen som har kommet best i gang med oppbyggingen av sin innfallsport, og Heggem trekker fram det gode samarbeidet mellom grunneierlaget, Turstigruppa, iTrollheimen og kommunen som viktige faktorer.

Ordfører i Rindal Vibeke Langli trekker også fram det gode samarbeidet som en viktig faktor for at innfallsporten har blitt så vellykket. Hun nevner både den gode tilretteleggingen og tilgjengeligheten av Helgetunmarka som to viktige faktorer. Hun ønsket også å gi litt ekstra oppmerksomhet til det dugnadsarbeidet som har blitt gjennomført, samt iTrollheimen for det populære tilbudet de har utviklet på Trollheimstunet.

Lars Helgetun var med på turen til Raudfjellet som kjentmann.
Lars Helgetun var med på turen til Raudfjellet som kjentmann.

Langli hadde også æren av å offisielt åpne den nye turstien gjennom Seterdalen på sommerstid for allmen bruk. Deler av denne skulle benyttes når de oppmøtte etter åpningen la i vei mot Raudfjellet, ledet av Lars Helgetun som kjentmann.

Powered by Labrador CMS