Hytterindalinger:

f.v. Endre (4), Håkon (snart 2), Eirik (6), Gunhild og Kristian.

Familien Hole valgte Helgetunmarka

Kristian og Gunhild Hole, og barna Eirik (6 år), Endre (4 år) og Håkon (snart 2 år), tilbringer påska på hytta i Helgetunmarka. I hyttefeltet på Langtjønnåsen stod hytta deres ferdig til påska i fjor.

Publisert

Familien er bosatt i Trondheim, Kristian kommer fra Porsgrunn og Gunhild fra Valdres. De hadde i utgangspunktet ingen tilknyttning til Rindal eller Helgetunmarka, men de ble kjent med området etter at Gunhilds bror bygde seg hytte på Langtjønnåsen for noen år siden.

Området rundt hytta blir flittig brukt av guttene.
Endre i front, Bolmtrollhøtta og Rinnhatten bak.

Tilbringer feriene på hytta

Byggeprossesen startet sommeren 2020, og hytta sto ferdig til påska i 2021. Hytta er satt opp av Byggmester Lars Helgetun, og byggeprosessen gikk smertefritt for seg. I ettertid har familien satt inn kjøkken og ordnet hemsen inne i hytta.

— Byggmester Helgetun fikset det meste de, så for oss var det bare å bestemme seg for hvordan vi ville ha det. Vi var litt heldige fordi de hadde ikke noen andre hytter å sette opp akkurat da, sier Kristian. Det var ingenting som var forsinket, legger Gunhild til.

Har dere fått brukt hytta mye etter at dere fikk den overlevert?

—Vi har brukt hytta veldig mye. Jeg tror ikke det har gått mer en 14 dager mellom at vi har vært her, så cirka annenhver helg, kanskje litt mer i perioder. Vi er her i alle ferier, forteller Gunhild.

Forrige sommer var familien flere ganger på Rindal sentrum å badet i Igltjønna, og på tirsdag tok de turen til Sæterlia i Surnadal. Alpinanlegget blir nok enda mer brukt når guttene blir eldre.

Beliggenheten var avgjørende

Da familien selv skulle bygge seg hytte, falt valget på nettopp Langtjønnåsen.

— Vi var jo rundt å kikket en del, og har sett på hytter både på Røros, Oppdal, Nerskogen, og Fagerhaug. Det meste innen rekkevidde fra Trondheim. Ettersom at vi er sørfra er det greit å ha noe som er på rett vei, slik at vi kan reise innom her til og fra når vi skal på ferie sørover. Beliggenheten var mest viktig, en plass med nærhet til fjell og fin utsikt, og fint turterreng, forteller Gunhild.

Størrelsen på tomtene, og luft mellom hyttene var også avgjørende da valget om hytteplasseringen ble tatt.

Hytta på Langtjønnåsen.

Skiløyper utenfor døra

Familien er glad i å ut på tur, sommer som vinter, og setter pris på de oppkjørte skiløypene som finnes i nærområdet.

— Vi er litt bortskjemte på det at vi har skiløyper utenfor døra hjemme i bymarka i Trondheim, så da hadde det vært litt kjedelig å ha hytte hvor vi hadde måtte kjøre bil til skiløypene, sier Kristian

De trekker fram den oppkjørte løypa som går via Langvatnet som en fin løype som de to eldste guttene kan gå selv. Resten av påska tilbringes på hytta med langrenn, aking og grilling på bålpanne.

— Mens ungene er så små er det mest lettvint å legge ut på turer i nærområdet her, forteller Gunhild.

Powered by Labrador CMS