Heidi Haltli, styreleder i Surnadal IL Håndball
Heidi Haltli, styreleder i Surnadal IL Håndball

Heidi frir til bygdefolket

Heidi Haltli og resten av styret i håndballgruppa i Surnadal IL bobler over av gode ideer til arrangementer og oppgradering av idrettshallen. Nå håper Haltli å finne noen som har lyst til å bidra for å få realisert drømmene.

Publisert

Det er stor aktivitet i håndballgruppa, og om noen uker kan det endelig spilles seriekamper igjen etter flere måneders ufrivillig koronapause.

Håndballgruppa i Surnadal IL har et godt rykte på seg for å lage gode arrangementer, og gjestende lag skryter av både gjestfriheten og fasilitetene.

- Vi som har besøkt mange idrettshaller, vet vi kan være stolte av Surnadal idrettshall. Likevel er det alltid noe som kan bli bedre, og vi har så mange ideer til små og litt større prosjekt. Erfaringen tilsier at vi må ta saken i egne hender. Det gjør vi gjerne, men styret har ikke kapasitet til å utføre alle oppgavene vi ønsker. Derfor frir vi til bygdefolket, sier Haltli.

Aktuelle oppgaver kan være montering av utstyr, innkjøp av varer til kiosken, skyssoppdrag, små snekkeroppdrag, loddsalg under kampene, fotografering, henge opp bilder på møterommet, rydde på utstyrsrommet, bidra under store arrangementer og være en hjelpende hånd på trening for de yngste.

- Foreldrene skal selvsagt fortsatt stille opp på dugnad under seriekampene. Det vi spør etter er hjelp til øvrige oppgaver. Jeg er sikker på at det finnes noen der ute som har tid og lyst til å bidra. Kanskje en pensjonist med overskudd og tid til overs, og som kunne tenkt seg en ny hobby? Hos oss er alle velkommen, uansett om du er interessert i håndball eller ikke. Vi har et trivelig miljø med stor aktivitet i alle aldersgrupper. Kjenner du at du ønsker å bli en del av miljøet, være sosial og bidra til at storstua vår får et løft, og at barn og ungdom i bygda får et enda bedre tilbud? Da er det bare å ta kontakt med meg eller noen andre i styret, smiler Haltli.

Samarbeid med Sunndal IL

Surnadal IL har meldt på lag i årsklassene J10, G10, J12, G13, J14, J15, G15 og D5. I tillegg vil en stor gjeng med minihåndball starte med trening etter høstferien.

Nytt av året er at Surnadal har inngått et samarbeid med Sunndal IL. Surnadal har også valgt å trekke seniorlaget fra damenes 4. divisjon, og stiller nå lag i 5. divisjon.

- Årsaken til at vi valgte å gå ned en divisjon er først og fremst at flere av spillerne har flyttet fra bygda for å studere. Vi fryktet lenge at vi ikke klarte å stille seniorlag, men når lista ble lagt ned et hakk ble det plutselig interessant for flere damer. Nå består spillergruppen av en stor gjeng som vil spille håndball for å ha det gøy, være sosial og få mosjon. Det er mye latter på trening, og det er plass til flere. Det er bare å møte opp for alle som har lyst til å kaste håndball, smiler Haltli.

På seniorlaget, J15 og J14 vil det dukke opp mange nye fjes for surnadalspublikummet, hvor de fleste har tatt turen over fjorden fra Sunndal.

- Håndballgruppa i Sunndal tok kontakt med oss i sommer med spørsmål om samarbeid. Det sa vi selvsagt ja til. Av praktiske grunner har tre jenter på J15 meldt overgang til Surnadal. På J14 og D5 samarbeider vi og spiller under klubbnavnet Surnadal/Sunndal. På damelaget er det hele ti damer fra Sunndal som har meldt interesse. Det er veldig hyggelig, sier Haltli.

Samarbeidslagene vil spille hjemmekamper både i Surnadal idrettshall og i Sunndal sportshall.

Sesongen kastes i gang i oktober.

Roar Bævre ønsker sunndalingene Guro Slettnes, Ingrid Almhjell og Emilie Holsbøvåg velkommen til Surnadal IL. Jentene skal spille på J15.
Roar Bævre ønsker sunndalingene Guro Slettnes, Ingrid Almhjell og Emilie Holsbøvåg velkommen til Surnadal IL. Jentene skal spille på J15.