SIL Handball:

Åtte menn og ungdommer stilte på høstens første trening. Bak fra venstre: Leder i SIL Handball Elin Mo, Ola Næss Moen, Anders Moe Sæter, Marius Fjærvik, Jørgen Lundemo Solli og Reidar Rudolfsen. Foran fra venstre: Stian Faksnes, Stian Kooyman og Tarjei Fugelsøy.

Nå blir det herrelag igjen!

Publisert

Etter en pause med herrehandball, kan Surnadal idrettslag komme med gladnyheten om at de stiller med herrelag til høsten. Allerede står det 14 spillere på spillelisten, men de ønsker gjerne å få med flere på moroa.

Stor interesse

Stian Faksnes er initiativtaker til å få til et herrelag i Surnadal til høsten. Onsdag kveld møttes åtte ungdommer og menn på den første treningen.

Elin Mo og Stian Faksnes ønsker å ufarliggjøre å komme på trening. Om noen har lysst til å spille, innflyttere eller andre, oppfordrer de til å komme og se på eller være med på trening.

– Det viktigste her er at vi skal ha det gøy.

Startet som en spøk

Elin Mo tok over som leder for SIL handball fra mars i år. Hun kan fortelle at det blir fem jentelag som spiller serie denne sesongen, i tillegg til damelag i 5. divisjon og herrelag i 4. divisjon.

– Vi gleder oss til å bruke storstua vår igjen - uten Covid - og å få lage stemning og bakelslukt, smiler den nye lederen. Jeg personlig synes jeg kjenner lukten av micro-Grandiosa, fra da jeg spilte på 90-tallet, ler hun. Men nå er det bakelslukt.

Hun setter tydelig pris på at det blir spilt herrehåndball i idrettshallen igjen.

Faksnes presiserer at det ikke er guttelag i år, og håper herrelaget inspirerer. Han skal selv spille for laget.

– Det hele startet som en spøk. Det viste seg at det ikke ville bli 16-årslag for de som spilte på G15 i vår, og da sa jeg bare at da må vi få til herrelag da, smiler han.

Av ulike grunner er det bare to av 2006-kullet som foreløpig har takket ja til å bli med i troppen, men er det noen der ute som vurderer å komme, er det bare å stikke innom.

– Vi håper å få ned snittalderen, ler initiativtakeren.

Foreløpig høy snittalder

De har tenkt å trene en gang i uken. Det er 13 lag i serien, så det blir 24 kamper for herrelaget i løpet av sesongen.

De som er med for Surnadal er surnadalinger og rindalinger. Et par av dem bor i Trondheim, så de skal prøve å få noen treninger i Rindal på fredager.

Selv om den geografiske strekningen angående hvor de kommer fra er ganske avgrenset, er aldersspranget noe større. Det er med spillere fra 16 år til over 50.

– Samboere, ektefeller og arbeidsgivere er kanskje ikke like glade for oppstart når vi er såppas oppi åra mange av oss, smiler initiativtakeren lurt, og legger til:
– Det er kanskje ikke denne måten de vil vi skal holde oss i form på.

Lavterskel

– Ambisjoner, ser vi an litt; det er mye ukjent. Det viktigste er å ha det gøy, smiler Faksnes. Folk betaler for å komme å se på oss faktisk. Jeg vet ikke helt hva vi kan forvente ennå, men vi skal ha det gøy og lage underholdning.

Han forklarer videre at når han selv er publikum, synes han det viktigste er at de som spiller har det morsomt.

– Vi er i laveste divisjon, så vi kan ikke forvente all verden. Og så er kondisen så som så blant mange, ler han, før han fortsetter med et smil:
– Her er lavterskel altså. Jeg kan garantere mye spilletid.

Powered by Labrador CMS