Håndball 3. divisjon

Frida Møkkelgård (i midten) sammen med Gro Anita Bolme og trener Anders Moe Sæter

Stortalent fikk vise seg frem på seniorlaget - Det e stængøitt!

Publisert

For første gang siden 6. november i fjor spilte Rindals håndballdamer i 3. divisjon seriekamp i Rindalshuset. Den lange pausen har ført til et svært tett kampprogram de neste fem ukene. I går gikk Rindal på et klart tap borte mot Levanger 2. Mandag kveld gjestet Utleira 2 Rindalshuset, og det skulle vise seg å bli en hard nøtt å knekke for hjemmelaget.

Utleira er et av topplagene i avdelingen, og har bare tapt en av sine åtte spilte kamper. Bortelaget tok raskt føringen i kampen, og ledet 3 - 0 etter tre minutter. Rindal virket stresset i starten av kampen, avsluttet angrepene etter bare noen få pasninger og fikk ikke ballen i mål. Det utnyttet et kontringssterkt bortelag, som kunne løpe inn flere enkle mål. Heldigvis for Rindal, klarte ikke spillerne på Utleira å omsette alle sjansene sine til mål. Halvveis ut i første omgang var Utleira fortsatt bare to mål foran hjemmelaget på stillingen 6 - 8. Gjestene økte ledelsen utover omgangen, og kunne gå til pause med sjumålsledelse 17 - 10.

Tøffe tak mot forsvaret til Utleira

Andreomgangen ble mer jevnspilt, og Rindal viste frem flere fine kombinasjoner i angrep. Avstanden opp til Utleira var på det meste 12 mål, men mye takket være gode målvaktprestasjoner av Maren Halgunset krympet avstanden til ti mål ved kampens slutt. Utleira vant andreomgangen med bare tre mål, og kampen endte til slutt 24 - 34.

Rindals viktige playmaker, Anja Søyseth, har ikke spilt de to siste kampene grunnet korona. I tillegg må laget klare seg uten bakspillerne Malin Bjørnås (ute med korsbåndskade) og Marit Ustad Hove (gravid) resten av sesongen. Det medfører et stort ansvar på lagets toppscorer, Gro Anita Bolme. 29-åringen spilte en ny god kamp mot Utleira og endte til slutt med åtte scoringer. Hun dro lasset sammen med Maja Reitan, som satte inn fem scoringer fra sin strekposisjon.

Trener Anders Moe Sæter innrømmer at det er tøffe tider med korona, men at laget holder motet oppe.

- Det er klart vi er preget av koronasituasjonen. Flere av spillerne har vært ute med sykdom, og er ikke tilbake i toppslag. Når vi i tillegg har mistet Marit og Malin, og har Anja ute med korona, bli det tøft for oss. Men spillerne vi har gjør sitt beste, og jeg synes vi leverte en grei andreomgang mot Levanger i går, og periodevis en grei andreomgang i kveld. Vi har møtt meget sterk motstand disse kampene, så vi skal ta med oss det positive inn mot de neste oppgjørene som venter oss, sier Moe Sæter.

Treneren forteller at ambisjonen fortsatt er den samme som før sesongen startet.

- Vi har et mål om å klare å havne midt på tabellen, og det skal være realistisk. Vi kommer sterkt tilbake, og spillerne er motiverte for å fullføre sesongen på best mulig måte, sier han.

Gro Anita Bolme var banens beste mot Utleira 2

Stortalent viste seg frem på seniorlaget

Frida Møkkelgård spiller til daglig på Rindal J15, og betegnes som et stort håndballtalent. I seriespillet troner hun øverst på toppscorerstatistikken med hele 68 mål på 9 kamper - noe som gir et snitt på 7,6. Rindal J15 er så langt ubeseiret i serien.

Under søndagens bortekamp mot Levanger 2 fikk Frida sin debut på seniorlaget, kun en måned etter at hun fylte 16 år. Mandag kveld fikk hun vist seg frem for hjemmepublikummet.

- Jeg kjente litt på at jeg var nervøs, men aller mest er det «stængøitt», smiler Møkkelgård.

16-åringen scoret sitt første mål på seniornivå mot Levanger 2, og satte inn ytterligere ett mål i kampen mot Utleira. Til stor jubel blant de mange fremmøtte i Rindalshuset.

- Det er veldig lærerikt å trene sammen med damelaget, og det er en fin gjeng å være sammen med. Jeg gleder meg til flere kamper, smiler ungjenta.