Midtsommar i Surnadal - Surnadal Golf Maraton

De italienske deltakere Patrizia Ficai og Claudio Lucioli sammen med Ronny Margly Edvardsen

Suksessfull golfturnering gjennomført for fjerde gang

Publisert Sist oppdatert

Tøff konkurranse 

I strålende sommervær ble årets Surnadal Golfmaraton avviklet på Surnadal Golfpark for fjerde gang lørdag. Som vanlig med start kl. 07:30 og avslutning ca. kl. 23:15.
60 kvinner og menn stilte til start. Det skulle spilles 54 hull, en samlet lengde gåing på til sammen cirka 25 kilometer i løpet av cirka 15 timer, hvor man går cirka 40 tusen skritt til sammen, det er hva en golfmaraton er. Da er det greit at enkelte bærer preg av skuldre- og ryggslitasje og litt annerledesgange etter endt turnering.
Nytt i år er at Golfmaraton inngår i Midtsommerarrangementet i Surnadal.

Denne turneringen blir ikke til av seg selv

Siri Vaagland og Tove Hilstad Garte ordner med blomster på bordene mens Elsa Kvande ordner for salg av mat
En del av banemannskapet
Golfbane
Surnadal Golfpark ved Mo gård på Kvanne

På forhånd hadde folk fra Søya IL satt opp et fint partytelt utenfor klubbhuset. Allerede torsdag stilte folk opp på Surnadal Golfparks fine bane på Mo for å hente bord, benker, scene og utstyr rundt om i bygda, for rigging i og utenfor teltet etterhvert. Oppsatte mannskapslister var utarbeidet i forkant og alt har gått på skinner. En arbeidsgruppe har montert utstyrstelt i tillegg til partyteltet. En gruppe har stått for pynting av bordene med fine blomster, og det er tilrettelagt for salg av mat og forfriskninger. Det er ordnet med minibussjåfører for å frakte golferne fra overnattingsstedene Hammerstuene og Olav Thon Hotel. Det er parkeringsvakter, det er folk som står for kafé- og kioskdrift, det er oppsatt folk som er banevakt, og folk som sørger for nedrigging av utstyret om søndagen.

Partyteltet er samlingsstedet

Samling i partyteltet
Sekretariatet ved Emil Naterstad og Birger Johnsen
President i Norges Golfforbund, Øyvind Krag Ingul

I teltet samles golferne før start for å få informasjon om turneringen, og i pausene mellom de tre omgangene, for å spise og slappe av underveis, og her avsluttes det hele med premieutdeling. Utenfor settes det opp salgsboder hvor man kan kjøpe golfutstyr, i tillegg til at utstyr også kan kjøpes i klubbens lokaler. Ellers er sekretariatet i teltet og sørger for å vise resultater fortløpende på skjermene i teltet. De sørger også for informasjon rundt turneringsledelse.

Golfers Scandinavia AS sin salgsstand ved klubbhuset

En særegen og spesiell turnering 

Surnadal Golfklubbs Knut Haugen og Ronny Margly Edvardsen

- Dette er vårt klart største arrangement i løpet av året, og vi er avhengig av mange serviceinnstilte komitemedlemmer for å få turneringen i havn. Dette har fungert helt perfekt ved tidligere arrangement, og dette skal vi få til sammen denne gang også, sier en av pådriverne for turneringen Knut Haugen. 

- De fleste av deltakerne er fra Midt-Norge, men også et par fra Osloområdet, og ikke minst 2 deltakere fra Italia. Og vi er også stolte over at presidenten i Norges Golfforbund Øyvind Krag Ingul også står på startstreken! Over halvparten av deltakerne er utenbygds, og de fleste overnatter i Surnadal fra fredag til søndag, der mange av spillerne kommer for å prøvespille banen dagen og kvelden før. Derfor legger vi også til rette for litt aktiviteter fredag 21. juni, med bl.a. tilbud om instruksjonstimer, salgsstand for golfutstyr (fredag-søndag) og så kommer Stian Kooyman fra Unau og lager nystekte italienske pizza for salg fra kl. 17-19 fredag kveld, sier Haugen. 

Siri Vaagland og Tor Oterhals fra turneringssponsor Norske Filter AS

- Vi er ellers svært takknemlige for det utrolige store bidraget fra Norske Filter AS, som er helt avgjørende for at vi kan ta på oss et slikt arrangement, og som igjen sikrer at Surnadal GK får et godt økonomisk resultat av turneringen. Golf Nordic (Hotel & Golf reservation) er også premiesponsor for arrangementet, noe vi setter stor pris på. Ellers er også stor media-interesse for Surnadal Golf Maraton, hvor vi håper på besøk av både NRK, Adresseavisen, Norsk Golf og selvsagt lokalavisene, så dette bare bekrefter at vi har fått til noe spesielt her i Surnadal, avslutter Knut Haugen.

Turneringen blåses i gang – et bildegalleri

Kjell Øyen med Shotgun-start
Banevakter på gratishaugen
Dagens eneste damepar Tove Hilstad Garte og Siri Vaagland fra Surnadal Golfklubb sammen med Adrian Aalberg og Simen Ulstad Lyse fra Kolstad
Marius Kvande Surnadal Golfklubb i aksjon
Ole Erik Stavrum og Svein Strandkleiv Molde Golfklubb sammen med Øyvind Krag Ingul og Reidar Stølan Byneset Golfklubb
Paul Sinclair Blaikie, Philip Sinclair Martinussen, Tom Erik Kvande og Marius Kvande
Tom Erik Kvande og Marius Kvande på hull 7
Junnette Hernandez fra Hitra Frøya Golfklubb

For å prestere så må man ha god mat

Helstekt gris fra Sylte Gårdsslakteri

For at man skal kunne klare dette så må man både ha inntak av mat og drikke. Norske filter hadde leid inn Sylte Gårdsslakteri i år også for å bistå med helgrillet gris, som ble servert som «Pulled pork» med gourmetpølser, i tillegg til salat. Velsmakende og god kortreist mat, samt godt avkjølt drikke i pausene mellom hver runde gjorde sitt til at man ikke gikk tom for energi. 

Resultater og premiering 

Det var i år premier til de 8 beste parene sammenlagt. Beste lokale par var Tom Erik Kvande og Marius Kvande på sjetteplass, en god prestasjon. Førstepremien er en golfreise til Polen (Sand Valley) inkl. flyreise, i tillegg til gavekort og flotte gavepremier fra turneringssponsor Norske Filter AS. Flotte premier også til 2. og 3. plass, og videre nedover til og med 8. plass. Golf Nordic (Hotel & Golf reservation) er også premiesponsor for arrangementet.

På bildet nedenfor ser vi de tre beste parene, fra venstre nummer 3 Junette Hernandez og Pål Vidar Stensen fra Hitra Frøya GK, i midten vinnerne Preben Hansen Langaas og Joar Inge Stene fra Kristiansund og omegn GK og til høyre nummer 2 Philip Heggem Aspen og Per Øyvind Aspen fra Kristiansund og omegn GK.

Årets vinnere sammen med nummer to og tre

(Årets vinnere Joar Inge Stene og Preben Hansen Langaas fra Kristiansund og omegn GK. Foto: Surnadal Golfklubb) 

Årets vinnere Joar Inge Stene og Preben Hansen Langaas fra Kristiansund og omegn GK
Årets sølvvinnere Philip Heggem Aspen og Per Øyvind Aspen
Årets bronsevinnere Pål Vidar Stensen og Junette Hernandez fra Hitra Frøya GK
Komplett resultatliste

(Komplett resultatliste. Foto: Surnadal Golfklubb)

Powered by Labrador CMS