Heid og Ragnhild Snekvik gikk helt til topps i den aller første utgaven av Surnadal Golf Maraton.

Hjemmeseier i vellykket golfmaraton

Det var god flyt og strålende stemning under tidenes første utgave av Surnadal Golf Maraton lørdag. 15 og en halv time etter at de første slagene ble slått, kunne Heid og Ragnhild Snekvik juble for seier i den prestisjetunge nyvinningen.

– Det er bankers at jeg kommer tilbake neste år, sier tidligere landslagsspiller i fotball, Steffen Iversen, som var blant de 56 deltakerne i Surnadal Golfklubbs nye storsatsing Surnadal Golf Maraton.

Turneringen ble arrangert lørdag, og består av tre 18-hulls-runder med golf – på samme dag. Første runde ble spilt i formatet «Four-ball», den andre i «Foursome» og den tredje i «Texas Scramble».

Du kan lese mer om de ulike spilleformene her.

Med 15 og en halv time fra første slag klokka 7.30 til siste slag rundt klokka 23.00, er det en kraftanstrengelse både fysisk og hva konsentrasjon angår.

Likevel fullførte alle de påmeldte turneringen, og det var kun lovord å spore blant Iversen og de andre spillerne.

– Det har vært kjempetrivelig. Det er en artig form for turnering, med tre forskjellige måter å spille på. Jeg synes det har vært kjempeartig, sier Iversen, som sammen med makker Stian Oterhals til slutt endte på 6. plass av 28 lag.

Tore Halvorsen fra golfreise og -utstyrsselgeren Golf Nordic var på plass med egen stand under turneringen, og Gårdsslakteriet Sylte var på plass for å servere deltakere og frivillige mat mellom slagene - bokstavelig talt. Etter endt turnering var det klart for enda mer god stemning, godt hjulpet av livemusikk fra Jo Inge Nes.

Turneringsleder Knut Haugen og tidligere landslagsspiller i fotball, Steffen Iversen. Iversen og makker Stian Oterhals endte på 6. plass av 28 lag.
Ola Sylte og Gårdsslakteriet Sylte serverte mat til deltakere og frivillige.

Damene dominerte

I selve turneringen var det Heid og Ragnhild Snekvik som stakk av med det som til slutt ble en suveren seier. (For ordens skyld: Trollheimsportens skribent er henholdsvis broren og onkelen til de to vinnerne).

Duoen vant begge dagens to første runder, og tok med seg en ledelse på seks poeng inn i den tredje og siste. Det ble også differansen ned til andreplassen etter til slutt.

At de skulle ende opp med førstepremien, en golfreise for to personer til Gdansk i Polen, hadde ingen av dem trodd.

– Vi satte oss som mål å havne på øvre halvdel, men da vi så hvor mange gode spillere som skulle være med, var vi redde for at det var et for ambisiøst mål. Så at vi vinner er helt sykt, jeg skjønner det ikke, sier Ragnhild Snekvik, som forteller at pulsklokka viser at hun har gått ganske nøyaktig 23 kilometer i løpet av golfmaratonen.

Her har Heid Snekvik nettopp senket putten på dagens 54. og siste hull, og samtidig sikret turneringsseieren.
Seieren feires med en god mor-og-datter-klem.

Både mor og datter Snekvik forteller at de er svært godt fornøyde med at de klarte å holde konsentrasjonen oppe gjennom alle tre rundene, og at de sa seg storfornøyde med dagen allerede da de ledet etter den første av dem.

– Vi hadde aldri drømt om dette, sier Heid Snekvik.

Geir Petter Garte og Tor Oterhals lå på andreplass før den siste runden. Der måtte de imidlertid se sine bedre halvdeler, Tove Hilstad Garte og Siri Vaagland, passere dem. Dermed ble det to rene damelag øverst i Surnadal Golf Maraton, med herrene Garte og Oterhals på bronseplass.

Hele resultatlista finner du her.

Siri Vaagland (t.v.) og Tove Hilstad Garte tok andreplassen etter en imponerende tredjerunde.

Storfornøyde arrangører

Turneringsleder Knut Haugen og resten av Surnadal Golfklubb har all grunn til å si seg fornøyd med den første utgaven av Surnadal Golf Maraton. Nå røper Haugen at det blir ny golfmaraton neste år, og at datoen allerede er satt.

– Ja, dette blir en fast turnering første lørdag etter solsnu, så neste år blir det lørdag 25. juni.

Haugen roser de mange frivillige, som sørget for at arrangementet ble en suksess, og at alt fungerte som planlagt.

Arnstein Hilstad Garte (t.v.) og Emil Naterstad var to av de mange frivillige, som sørget for et godt arrangement lørdag. De to hadde stålkontroll både som sekretariat og mediekontakter under Surnadal Golf Maraton.

– Det er vanvittig mange flinke folk som er med på å arrangere dette. Vi bruker vanligvis ikke ha komité når vi arrangerer golfturnering, det bruker stort sett å være bare to-tre personer. Denne gangen har vi en komité på bortimot 25 personer, og alle gjør en kjempejobb. Vi har holdt på med forberedelser hele uka, sier han, og trekker samtidig fram at golfklubben har et godt samarbeid med IL Søya – som rigger opp og ned telt for anledningen.

Tore Halvorsen i Gold Nordic.

Førstepremieturen til Gdansk ble sponset av Norske Filter, som dekker flybillettene, og Golf Nordic, som dekker oppholdet. Tore Halvorsen i Golf Nordic lot seg begeistre stort av arrangementet på Mo lørdag.

– Vi reiser land og strand rundt og arrangerer turneringer og det som er, og det er alltid gøy å se hva såpass små klubber får til. Det er de som gjør en virkelig innsats for å få med folk, og det ser du på deltakelsen her i dag. Det er ikke mange som er gærne nok til å gå tre ganger 18 hull på én dag, så det å få med 56 stykker, som alle fullfører er veldig bra, sier han.

Og turneringsleder Haugen forteller at arrangørene i Surnadal Golfklubb allerede gleder seg til neste år.

– Vi er veldig fornøyde med dagen, og lærer mye av denne første utgaven av golfmaratonen. Derfor har vi trua på at vi skal få til dette minst like bra neste år, sier han.

Hallvard Kvande (f.v.), Finn Backer, Lars Daniel Garshol og Nils Magne Røen.
Lars Daniel Garshol.
Knut Haugen (t.v.) og Tor Oterhals (t.h.) har her nettopp delt ut førstepremien til Ragnhild og Heid Snekvik.
Marius Kvande med utslag.
Marius Kvande (t.v.) og Arthur Melling ser på at Oddvar Melkild Væge prøver en lang putt.
Oddvar Melkild Væge og Tom Erik Kvande ser det snart 12 år gamle stortalentet Marius Kvande sette en putt. Far og sønn Kvande endte på en flott 7. plass av 28 lag.
Dagens vinnere, Heid og Ragnhild Snekvik, før den siste av de tre rundene.
Powered by Labrador CMS