Norsk vandrefestival

Daglig leder av Norsk Vandrefestival Tom Godtland.
Daglig leder av Norsk Vandrefestival Tom Godtland.

- Jeg tror det blir en «gau» helg

Fredag 6.august åpner Norsk Vandrefestival på Igltjønna. Daglig leder Tom Godtland ser fram til en innholdsrik helg i Rindal.

Publisert

I forbindelse med at festivalen nå nærmer seg har styret fått flere spørsmål angående organiseringen.

- Det kommer til å være faste tilviste sitteplasser på begge konsertene. Det er lagt opp til 600 sitteplasser på museet og 300 på tjønna. På Jo Sverre-konserten på tjønna vil det være benker hvor det er plass til ca 4 personer på hver. Dersom man kommer i kohort vil det være mulighet til å sitte tettere, forteller Godtland.

Det kommer til å bli satt opp gjerder rundt festivalområdet, men disse vil være åpne slik at alle kan benytte seg av området rundt tjønna på dagtid.

Smittevern og koronatesting

På dagtid vil de nåværende smittevernsrådene være gjeldende. Det oppfordres til at folk holder avstand til hverandre, og spriter hendene med jevne mellomrom. Under festivalen vil det være spritdispendere utplassert på tjønnaområdet, og alle bord vil bli spritet ned av noen i styret mellom bruk.

- Ellers gjelder de vanlige smittevernsrådene. Hold deg hjemme om du er syk, og dersom du kommer fra en kommune med strengere restriksjoner enn Rindal gjelder rådene fra hjemkommunen din, sier Godtland.

Under de betalte arrangementene vil det være krav til koronasertifikat. Dette er tilgjengelig for alle som er fullvaksinert, og alle de som fikk første vaksinedose for mer en tre uker siden, på helsenorge.no. De som ikke har koronasertifikat tar en gratis hurtigtest ved inngangen til festivalområdet på tjønna. En slik hurtigtest vil da være gjeldende i 48 timer.

Flotte naturopplevelser

Selv om festivalen byr på god musikk er det naturopplevelsene selve festivalen handler om, og det er lagt opp til flere fine turer i løpet av helgen.

På lørdag arrangeres tur til Raudfjellet med Turstigruppa Rindal IL med offisiell åpning av «Innfallsporten til Trollheimen» ved ordfører i Rindal.

På søndag kan du melde deg på Furukjempevandring til Norges største furu med Morten Gåsvand. Denne turen er lagt opp tidlig nok på døgnet til at deltakerne skal rekke ned til festivalområdet igjen før foredraget med Børge Ousland. Ousland er en av norges fremste eventyrere, og han skal holde en times foredrag om egne opplevelser. Han skal også være til stede når Årets æresvandrer skal kåres.

På øya på Tjønna kommer Møre Frie Vikingar til å etablere seg med et stort vikingmarked. Her vil de vise fram sine kunst- og håndverkstradisjoner. Mellom sjørøverskuta og volleyballbanen skal det settes opp en tipi som blant annet skal være basen for fredagens bryggeritreff med lokale mikrobryggerier.

Ikke trinn 4

Onsdag 29.juli kom beskjeden fra regjeringen om at trinn 4 i gjenåpningsplanen av Norge utsettes. For vandrefestivalen får dette konsekvenser i form av servering, og antall gjester på de ulike arrangementene. På Jo Sverre-konserten vil Bolme Pensjonat og 3 Venner ordne ølservering på traller rundt bordene.

Fremdeles billetter igjen

Godtland opplyser om at det fremdeles er ledige billetter til alle arrangementene. Noen av billettene er kombinerte, og gir deg tilgang til flere arrangementer. Det er blant annet kombinerte billetter på Jo Sverre konserten og bryggeritreffet i tipien på tjønna. Det samme gjelder for festival-tapasen av Stian Kooyman som serveres før Vamp-konserten på museet.

Noen arrangementer, som turmatkurset med Britt Grete Moen, og oppdagelsesturen for barn og unge med iTrollheimen er avhengige av flere påmeldte. Godtland håper flere melder seg på de førstkommende dagene, slik at det kan bli mulig å gjennomføre mest mulig av festivalen.

Festivalprogrammet finner du her.

Powered by Labrador CMS