Ei stor betjent turisthytte på fjellet
Jøldalshytta

Alt klart i påskefjellet i Trøndelag

Hele uka har vertskap og frivillige jobbet på spreng for å få turisthyttene påskeklare. De betjente hyttene er nyvasket og mat til frokost, niste og middag er på plass. Og det er snø nok i fjellet for hele påska, skriver Trondhjems Turistforening (TT) i ei pressemelding.

Man må dra til fjells skal man finne nok snø i år. Det har vært skareføre, men det har kommet litt nysnø på toppen nå i Sylan, grensefjella mellom Tydal på norsk side og Åre på svensk side. Det meldes om enda litt mer snø, så da kan det bli riktig så fint. Her er det 800 km med vintermerkede løyper og er tyvetalls norske og svenske hytter. Dette er for øvrig ett av de aller mest populære høyfjellsområdene for svensker som skal på skitur. Det sier mye om de fine kvalitetene området byr på. 

Hardt underlag og avblåste partier i Trollheimen

I Trollheimen er det også hardt underlag hvor det har kommet nysnø oppå. I høyden er det avblåste partier. Trekanten i Trollheimen er ferdig kvistet. Man må være klar over at det er avblåst over Svarthammran. Et tips kan være å ta med brodder til å ha under skiskoa, om man vil gå på føttene over isete partier. 

Turisthyttene åpner denne helga 

Fredag 22. mars åpnet alle de betjente turisthyttene i Sylan og Trollheimen, og de holder åpent hele påska. Også Rønningen, dagsturhytta i Bymarka, holder åpent hele påska fra kl 11-15. Dit er det fine forhold for fottur etter skogsveien fra Smistad eller med brodder langs skiløypene. 

Plass til alle 

De siste ukene har Turistforeningen forberedt påskeinnrykk i fjellet i hele landet med å merke nesten 4300 kilometer vinterløyper med kvist, i tillegg til å sørge for at alle betjente og selvbetjente hytter har nok av proviant til å huse alle som vil til fjells. Overnatting kan bestilles på forhånd på de betjente hyttene, men du er alltid garantert å få husrom. 

TT har hytter for alle, både for de som vil ha sosialt fellesskap og for de som søker fred og ro. De betjente hyttene sørger for god oppvartning med lokal mat og hyggelig stemning, mens du på de selvbetjente og ubetjente hyttene kan bo og bestemme selv. Påskefeiring på en DNT-hytte er en opplevelse som setter spor.

Ungdomstilbud 

TT håper å trekke ungdom i påska som ønsker å gå Trekanten i Trollheimen, Ramfjellet rundt, Norge på tvers, Sylan på langs eller bo fast på ei av TTs betjente hytter. 

PÅSKETILBUD MED ALL INCLUSIVE

TT har laget et eget påsketilbud med all inclusive: man betaler bare 499,- per natt for opphold med mat (frokost, nista og middag). Medlemstilbudet gjelder for ungdom tom. 25 år for drop-in, det er altså ikke mulig å bestille på forhånd. Vi garanterer en plass å sove, på rom eller flatseng. 

Er du ikke medlem er det bare å melde seg inn i dag på tt.no

Gjelder i perioden 24. mars tom. 1. april. Jøldalshytta, Storerikvollen, Nedalshytta, Gjevilvasshytta, Trollheimshytta og Schulzhytta.

Ta hensyn til reinen

Du kan treffe på rein i Sylan og Trollheimen. Reinsflokker er en opplevelse å se, men hold avstand og pass på så du ikke forstyrrer dem. På denne tiden er simlene drektige, og det er ekstra viktig at de ikke blir skremt. 

Husk båndtvangen! 

Løse hunder er et problem for reindrifta og det er viktig at alle som er på tur i fjellet tar hensyn. 

Is og vann 

Sjekk ismålinger på www.varsom.no for ditt område hvis du skal ferdes på vann i påska.

Powered by Labrador CMS