En glad Surnadal-gjeng feirer tre poeng mot Åndalsnes.

Surnadal med sterk borteseier

Vant 3-1 borte mot Åndalsnes lørdag.

Publisert

For anledningen hvitkledde Surnadal fikk en kjempestart på lørdagens tøffe bortekamp mot Åndalsnes, da midtbanegeneral Andreas Dalsegg Sæter headet inn et hjørnespark fra Sondre Næss Bolme etter bare åtte minutters spill.

Surnadal tok grepet om kampen fra start, men bare en redning på strek fra midtstopper Lars Mogstad hindret utligning noen minutter etter Dalsegg Sæters scoring.

Den andre veien fikk Sindre Hyldbakk Kvande, som scoret to mål mot Smøla sist, en god mulighet til å øke surnadalingenes ledelse, men Åndalsnes' keeper, Martin Reiten Antonsen, stod i veien.

Halvveis i den første omgangen ble det balanse i regnskapet, og også dette målet kom etter hjørnespark. Torkil Høgset var målscorer for Geir Christer Nygårds mannskap.

Dobbel Smevoll

Surnadal, som var ute etter å følge opp 7-1-seieren over Smøla forrige helg, tok tilbake ledelsen etter 33 minutters spill. Frikk Hauglann Talgø slo inn til Sander Smevoll, og toppscorer dunket ballen i mål, via et Åndalsnes-bein.

Smevoll la like godt på til 3-1 til Surnadal fem minutter før pause, denne gangen med en flott avslutning ned i hjørnet etter forarbeid fra Vegard Gjul.

Dette var Smevolls 12. seriemål på åtte kamper denne sesongen. Med det har han bare Vegard Dønnems lagkamerat i KBK 2, Leander Næss Alvheim (15 mål), foran seg på toppscorerlista i 4. divisjon.

Andreas Dalsegg Sæter (t.v.) og Sander Smevoll (to mål) scoret for Surnadal borte mot Åndalsnes.

Unge debutanter

Den andre omgangen ble ikke like innholdsrik som den første, og ingen av lagene fikk ballen i mål. Dermed endte det 1-3 på Øran stadion, og Surnadal tok dermed sin andre seier på rad.

Surnadal hadde åtte forfall til kampen mot Åndalsnes, og fra startoppstillinga mot Smøla manglet både Tore Næss, Tore Bæverfjord, Arnstein Aasbø og Mattis Fiske.

Det ga muligheter for enda yngre krefter, og de fire spillerne på benken var født i 2003 (to spillere), 2005 og 2006.

Abel Sæterbø Raaen, som også er kjent som en meget habil langrennsløper, fikk sin A-lagsdebut for Surnadal da han kom inn for Frikk Hauglann Talgø etter 85 minutter. Han har nylig fylt 15 (!) år.

Debuterte gjorde også Sander Dahle Fiske, født i 2005, da han kom inn i det 90. minutt, og ungguttene var med på å sikre de tre poengene, som tok Surnadal opp til 4. plass på tabellen.

Abel Sæterbø Raaen kommer inn til sin A-lagsdebut for Surnadal, 15 år gammel.
Debutant Sander Dahle Fiske (nærmest) og Jonas Jordet Bergem står klare til å komme inn.

Neste kamp for Surnadal er hjemme mot Dahle lørdag 16. oktober. Da lanseres også ny klubblåt, "Blått blod", med tilhørende musikkvideo. Laget avslutter sesongen borte mot KBK 2 23. oktober.