Sondre Næss Bolme i duell med Dahles Bereket Goiyton Kfiay. Surnadals tomålsscorer, Sander Smevoll, helt til høyre i bildet, 3-3-målscorer Eirik Andersen helt til venstre.

Seieren glapp på tampen

Surnadal og Dahle delte poengene i blåtrøyenes siste hjemmekamp for sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Det endte til slutt 3-3 da Surnadal og Dahle møttes på Amfi Park lørdag.

I en kamp der Surnadal nok skapte de fleste og største sjansene, men der bortelaget slett ikke var ufarlige, så det lenge ut til at Webjørn Holtens mannskap skulle ta tre poeng.

Etter 25 minutter sendte riktig nok tidligere KBK-spiller Tobias Larsen Lysø sendte bortelaget i føringen, etter en glimrende Dahle-kontring. Kaptein Vegar Brøske sørget imidlertid for balanse i regnskapet bare fire minutter senere.

Vegard Gjul skaffet frispark ute til venstre, og det ender med en duell mellom Viljar Fiske Kvande og Dahles gode sisteskanse, Bjørnar Husby, rett foran mål. Husby slår ballen i Fiske Kvande, og den spretter så i tverrliggeren før den faller ned like foran målstreken. Der setter Brøske foten til, og 1-1, tross Dahle-rop om offside.

Surnadal feirer 1-1-scoringen til Vegar Brøske (med ryggen til) etter 29 minutter.

Sander Smevoll har vært i voldsom scoringsform også denne sesongen, og etter 39 minutter er det Surnadals nummer 9 som gir hjemmelaget 2-1.

Frikk Hauglann Talgø fosset - nesten bokstavelig talt på det søkkvåte kunstgresset - fra backen sin, og slo perfekt inn foran mål. Der løp Smevoll seg fri foran oppasseren sin, og styrte ballen i nettet.

Like etter var Sindre Hyldbakk Kvande bare en redning på strek fra en Dahle-forsvarer unna å legge på til 3-1.

I stedet kvitterte de gule og blå fra Kristiansund litt ut av ingenting, da Auden Ljøkjell Boksasp fikk drømmetreff og dunket inn 2-2 få sekunder før pause.

Dermed var lagene like langt da dommer Modolf Holm blåste av første omgang.

14 mål på ni kamper

Surnadal, som manglet nøkkelspiller Andreas Dalsegg Sæter mot Dahle, kom best i gang etter hvilen, og toppscorer Smevoll var på farten igjen etter 53 minutters spill.

Sondre Næss Bolme satte fart med ballen og pådro seg press rundt 20 meter fra Dahles mål, og slapp så ballen flott gjennom til Smevoll.

Nevnte Husby i Dahle-målet reddet Glærums store sønns første forsøk, men kunne intet gjøre da Smevoll løftet returen over ham og inn i det tomme målet.

Surnadals toppscorer står dermed bokført med hele 14 ligamål på sine ni kamper denne sesongen, og med det er han nummer to på toppscorerlista i 4. divisjon - bare bak KBK 2-spiller Leander Næss Alvheim.

17-åringen står med 17 nettkjenninger på 10 spilte kamper, mens nummer tre på lista, Tomrefjords Håvard Taklo, til sammenligning har scoret sju mål.

Det var meldt voldsomme vindkast og store nedbørsmengder på Syltøran denne lørdagen, men spådommene slo ikke til før midtveis i den andre omgangen. Da begynte det imidlertid å bøtte ned, noe som gjorde allerede krevende spilleforhold enda verre.

Baklengs i 89. minutt

Surnadal holdt likevel et lite overtak i kampen, og dagens SpareBank 1 Nordmøre SIL-gutt, Viljar Fiske Kvande, var nær ved å øke ledelsen ti minutter før full tid.

Et noe ineffektivt hjemmelag klarte ikke utnytte sjansene i denne kampen, og da skjedde det som ofte skjer. Dahle satte inn en aldri så liten sluttspurt de siste fire-fem minuttene, og fikk uttelling da de holdt oppe trykket og skaffet seg flere dødballer.

En av disse endte hos en umarkert Eirik Andersen inne foran mål, og med 89 minutter på klokka fikk han en enkel jobb med å løpe inn utligningen fra kloss hold. 3-3, og årets siste 4. divisjonsscoring på Syltøran.