Surnadal/Søya i rute til seriestart:

Bak f.v: Kjetil Rønning, Emilie Brøske Rønning, Andrea Eide Naustbakk, Ingvild Berg, Gine Fugelsøy, Kaia Vikavoll, Ingrid Gabriella Grimsmo, Karen Grytskog Skralthaug, Agnes Vikavoll, Bjørn Gjeldnes. Foran f.v: Eiri Henriksdotter Blekken, Alice Eide Naustbakk, Mari Lie-Fjeldvær, Liv Nes Kvande, Kristin Aasen, Mathea Lysø, Andrea Fiske, Astrid Gjeldnes og Kamelia Drøpping

-Det viktigste for oss er fotballglede, samhold og utvikling

Publisert Sist oppdatert

Rett etter påske sparkes sesongen i gang for damelaget til Surnadal/Søya. Fjorårets sesong ble en suksess for damene som ble seriemestere i 3. divisjon avdeling Nordmøre og Romsdal. Etter to kvalifiseringskamper mot Blindheim, ble det tap med knappest mulig margin. Kun ett mål skilte lagene etter to kamper, og Blindheim fikk billetten til 2. divisjon.

Kommende sesong vil 2. divisjon kvinner gjennomføres med åtte avdelinger som tidligere. 2022-sesongen blir et overgangsår, og fra 2023 blir 2. divisjon redusert til to avdelinger med totalt 28 lag. Mange lag vil derfor rykke ned til 3. divisjon etter årets sesong, men ingen lag rykker opp.

Ifølge trenerteamet, som består av Kjetil Rønning, Ingvild Berg, Bjørn Gjeldnes og Sverre Fiske, har ikke endringene noen betydning for Surnadal/Søya.

- Dette påvirker ikke oss i noen som helst grad. Vårt hovedfokus er fotballglede, samhold og utvikling av enkeltspillere og laget, sier Rønning.

Trenerne har også et tydelig fremtidsperspektiv for damefotballen i Surnadal.

- Det er viktig at unge jenter har noen å se opp til på damelaget, og at de har noe å strekke seg etter. Målet vårt er å etablere et stabilt tilbud på seniornivå, og beholde spillerne lengst mulig, sier spillende trener Ingvild Berg.

Spillertroppen er stort sett den samme som i fjor.

- Det vil alltid være slik at noen kommer, og noen går. Heldigvis har vi beholdt de fleste av spillerne, i tillegg til at vi har fått noen nye. Ekstra hyggelig er det at Gine Fugelsøy gjør comeback i surnadalsdrakta, sier Rønning.

Forsvarsspilleren fra øvre Surnadal har erfaring fra spill i 1. divisjon for KIL/Hemne, og i 2. divisjon for både Orkanger og Fyllingsdalen.

Gine Fugelsøy spilte for Surnadal/Søya/Todalen i 2016

Surnadal/Søya anno 2022 består også av flere unge jenter med stort utviklingspotensial.

- Vi har noen faste hospitanter som er født i 2006 og 2007, som vi helt sikkert vil se mer av i tiden fremover. De vil gradvis få mer ansvar, og blir særlig viktig når en del spillere forsvinner på grunn av studier i høst, sier Rønning.

Damelaget har spilt flere treningskamper i oppkjøringsperioden, som har gitt trenerne gode svar på hvor de står.

- Vi ser at vi er i ferd med å utvikle spillet vårt i riktig retning, men ser samtidig at vi fortsatt har en del å jobbe med. Alt i alt mener jeg vi er godt i rute til seriestart, og både trenere og spillere gleder seg til en normal fotballsesong, smiler Rønning.

Surnadal/Søya sesongåpner med bortekamp mot Elnesvågen/Bryn/Bud/Malmefjorden onsdag 20. april.

3. divisjon avdeling Nordmøre og Romsdal består av Eide og Omegn FK, Elnesvågen/Bryn/Bud/Malmefjorden, Kristiansund BK, Langfjorden/ÅIF, Molde 2, Sunndal og Surnadal/Søya.

Spillertropp Surnadal/Søya:

Emilie Brøske Rønning, Andrea Eide Naustbakk, Ingvild Berg, Gine Fugelsøy, Kaia Vikavoll, Ingrid Gabriella Grimsmo, Karen Grytskog Skralthaug, Agnes Vikavoll, Eiri Henriksdotter Blekken, Alice Eide Naustbakk, Mari Lie-Fjeldvær, Liv Nes Kvande, Kristin Aasen, Mathea Lysø, Andrea Fiske, Astrid Gjeldnes, Kamelia Drøpping, Stine Fiske, Marte Nes, Monta Pecina, Ane Mogstad, Mathea Polden og Ragnhild Snekvik.

Kjetil Rønning, Bjørn Gjeldnes og Ingvild Berg er tre av fire i trenerteamet. Sverre Fiske var ikke til stede da bildet ble tatt.
Powered by Labrador CMS