Rindal vant generalprøven

Slo 4. divisjonslaget Svorkmo for andre gang på tre uker.

Rindals A-lag i fotball for herrer skal den kommende sesongen spille i 5. divisjon avdeling 2 i Trøndelag fotballkrets.

Lars Ole Heggems mannskap serieåpner mot Flatås hjemme på Rinnvollen fredag 20. august, og torsdag kveld møtte de Svorkmo, fra divisjonen over, til siste treningskamp.

Lagene møttes også til dyst 14. juli, og da endte kampen med 3-1-seier til Rindal. I tillegg har rindalingene målt krefter mot divisjonskollega Meldal, i en kamp som endte 2-2.

Mens Rindal-Svorkmo i midten av juli gikk på naturgress på Rinnvollen, ble torsdagens batalje utkjempet på Svorkmo kunstgress. 4. divisjonslaget hadde nok derfor klare forventninger om å få revansje på Rindal, men den gang ei.

Dobbel Bolme før pause

Etter snaue 20 minutter fikk Svorkmo hjørnespark, men i stedet for sjanse til vertene, kontret Rindal - og de kontret godt. Den evigunge målmaskinen Roy Bolme avsluttet, som han har gjort så mange ganger før; i mål. 1-0 til Rindal.

Og 5. divisjonslaget skulle gi 4. divisjonslaget mer bakoversveis. Med 23 minutter på kampuret vartet Harald Røen opp med en flott pasning gjennom til Roy Bolme, som hadde få problemer med å øke Rindals ledelse til 2-0.

Det resultatet stod seg til pause, men mens den første omgangen gikk som en drøm for Rindal, fortonet starten av den andre seg som et mareritt.

Etter bare 27 sekunder lå ballen nemlig i Rindal-målet, og 1-2 var et faktum. Vondt ble til verre for de hvite og røde da Svorkmo utlignet til 2-2 drøye ti minutter ut i omgangen.

I perioden etter utligningen var kampen relativt jevn, men Rindal klarte å kjempe til seg initiativet i jakten på et vinnermål mot slutten av kampen.

I det kampen så ut til å ebbe ut med 2-2 og uavgjort, dukket Jostein Landsem opp. To minutter på overtid var tomålsscorer Bolme nest sist på ballen da innbytter Landsem sørget for at Rindal tok skalpen på Svorkmo også denne gangen.

I rute før seriestart

Rindal-trener Lars Ole Heggem sa seg svært godt fornøyd med lagets generalprøve før seriestarten mot Flatås.

– Første omgang er stabilt bra i 45 minutter, og der er vi ganske klart bedre enn Svorkmo. Vi lykkes med mye av det vi har trent på, både med og uten ball, sier han, og fortsetter:

– Så starter vi andre omgang med å slippe inn mål etter drøyt 20 sekunder. Det gir Svorkmo trua tilbake, litt unødvendig, og deretter presset de oss bra en periode. Etter 2-2 tok vi mer over igjen, og var det beste laget mot slutten.

Selv om det bare var en treningskamp, innrømmer Heggem at det var deilig å få et mål helt på tampen.

– Når vi ikke får muligheten til å slå dem i serien, er dette et meget fint alternativ, sier han.

Heggem føler at Rindal nå er godt i rute, to uker før seriestart.

– Vi har trent godt hele sommeren, og for A-lagets del er det lov å være optimistisk. Godt over 20 spillere har vist fram at de både har lyst og kvalitet nok til å spille. Både heldigvis og dessverre kommer det til å gi meg litt luksusproblem framover, sier treneren.