Signerte ny samarbeidsavtale

Banksjef Magne Bjørnstad (t.v.) signerte samarbeidsavtalen med Bård Inge Romundstad (leder i Rindal IL og medlem i hovedstyret for Småtrolluka), og Robert Nergård (leder i hovedstyret for Småtrolluka i år) (t.h.).

Småtrolluka i ny drakt - med Rindal Sparebank som hovedsponsor

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag signerte Bård Inge Romundstad og Robert Nergård fra Rindal IL en ny 3-åring sponsoravtale med Rindal Sparebank for Småtrolluka.

Småtrolluka i Rindal har i mange år vært en del av konseptet Tine Fotballskole. I disse åra har Rindal Sparebank vært med som delsponsor. Den nye samarbeidsavtalen som nå er signert innebærer at Småtrolluka ikke lenger vil være en del av Tine fotballskole, men et rent rindalsprodukt, med Rindal Sparebank som hovedsponsor. Det blir en slags relansering av Småtrolluka, siden det har vært litt mindre deltakelse etter pandemien, noe som gjelder flere idrettsarrengementer og andre fritidsaktiviteter.

Småtrolluka blir enda mer lokal

Rindal Sparebank er allerede generalsponsor for Rindal IL, og den nye samarbeidsavtalen med Småtrolluka kan sees på som en utvidelse av hovedavtalen, sier banksjef Magne Bjørnstad. Størrelsen på avtalen vil de ikke gå ut med, men det skinner igjennom at det er snakk om et betydelig beløp. Det er også et bidrag til grunnkapital for den nye Småtrolluka, sier banksjefen.

Han forteller at banken fikk henvendelsen fra Småtrolluka i vinter, og de var straks positive til å bli med på dette. For Rindal Sparebank er det viktig å støtte opp om lokale arrangementer, og det er også midt i blinken at det er et tilbud til barn og ungdom, påpeker banksjefen. For å gi litt forutsigbarhet til arrangøren av Småtrolluka foreslo de å lage en treåring avtale.

Småtrolluka har i tillegg flere sponsoravtaler med lokale bedrifter, og disse avtalene går videre.

Robert Nergård, som er leder i hovedstyret for Småtrolluka 2023, er glad for at idrettslaget med dette får mulighet til å gjøre Småtrolluka til noe nytt, på egne ben og mest mulig lokalt. Det blir laget nytt materiell, og deltakerne vil fortsatt få t-skjorter og sekker merket med Småtrolluka, sier han.

Innholdet har endret seg i årenes løp

Årets Småtrolluke arrangeres 10. - 14. juli, og blir den 37. Småtrolluka i rekka. Den aller første Småtrolluka kom i stand som en fotballskole for jenter i regi av Eli Landsem i 1985. Fra 1987 ble den utvidet slik at guttene også fikk være med, og i mange år har den altså vært arrangert som Tine Fotballskole, for barn fra 6-14 år. I de senere åra har det i tillegg kommet et tilbud til ungdom opp til 16 år, med Småtrolluka Pluss.

I mange år har Rindal Sparebank stått bak Rindal Sparebanks triatlon, som et fast innslag i Småtrolluka. I fjor ble dette fornyet og gjort om til et hinderløp, et bredere tilbud som var enklere å delta på for de fleste. Det fungerte veldig bra, så banken ser for seg å fortsette med det, sier Magne Bjørnstad.

Fortsatt ledige plasser

På det meste har det vært ca 250 deltakere på Småtrolluka, men hovedkomiteen ser også en balansegang med å begrense antallet deltakere slik at det meste kan foregå i Rindal sentrum, så det ikke blir så mye venting, og man slipper å bruke så mye busstransport. Etter koronapandemien sank deltakerantallet noe, og i fjor var det ca 170 deltakere. Arrangøren har et mål om å komme over det tallet i år, og gjerne opp i 200 deltakere, som det ofte har vært før.

Det er fortsatt ledige plasser, og arrangøren håper at enda flere vil melde seg på.

Powered by Labrador CMS