Tredje største laks i Surna så langt i år - tatt i Rindal

Ola Stortiset tok årets tredje største laks så langt i år i Surna, på Rindal vald 2.
Ola Stortiset tok årets tredje største laks så langt i år i Surna, på Rindal vald 2.

Ola (9) tok storlaks på 12,3 kg i Surna

Ola Stortiset (9) lærte å fiske da han lærte å gå. Tirsdag dro han ned til elva rett etter skolen, og allerede på det tredje kastet fikk han en skikkelig storlaks på kroken! Ola dro i land en hannlaks som var 106 cm lang og 12,3 kg tung. I følge Laksebørsen på elveguiden.no er dette den tredje største laksen som er tatt i Surna hittil denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Far Atle forteller at han var ute på fisketur i Surna tidligere samme dag, og dro en laks på 8,7 kg. Ola fikk høre om det da han kom hjem fra skolen, og da ville han straks ut og prøve fiskelykken sjøl. Overraskelsen var stor både hos far og sønn da denne storlaksen bet på allerede på det tredje kastet.

Atle Stortiset er en ivrig fisker selv, men så stor fangst har ikke han fått i elva. Han forteller at fisking har vært Ola sin største lidenskap siden han var stor nok til å lære å fiske selv. De to er ute på fisketur ukentlig, også sjøfiske.

I fjor tok Ola sin første laks i Surna. Den var på 4-5 kg, forteller han.

På Laksebørsen på elveguiden.no kan vi se at Ola sin fangst er helt opp på tredjeplass på fangstatistikken for Surna denne sesongen. Det er ganske spesielt at så stor laks blir tatt i Rindal, nærmere bestemt på vald 2, i området rundt Bolme Pensjonat.

Den største laksen i Surna hittil er på 14,5 kg. Den ble tatt av Lars-Erik Lindström på Nestua Harang 20. juni. Den nest største er på 13,6 kg, fisket av Alexander Holmen på Gulla/Mauset 12. juni, i følge elveguiden.no.

Powered by Labrador CMS