Bankmila:

Liv Dalsegg fra Sparebank 1 Nordmøre, sammen med Sondre Ormset, Daniel Zwick og Frode Raaen fra Surnadal IL
Liv Dalsegg fra Sparebank 1 Nordmøre, sammen med Sondre Ormset, Daniel Zwick og Frode Raaen fra Surnadal IL

Inviterer til folkefest

Surnadal IL og sponsor Sparebank 1 Nordmøre lanserer nyskapingen “Bankmila”, et 1 mils løp i nedre Surnadal. Arrangementet blir gjennomført lørdag 4. september, og aktørene håper dette blir en folkefest.

Publisert Sist oppdatert

Løpet kommer til å starte og slutte ved Sparebank 1 Nordmøre i Surnadal. Deltakerne skal derifra (etter en fellesstart) bevege seg gjennom Skei og ned mot Alti-senteret. Deretter skal de gjennom Setergarden, over Ørabrua, langs Industriveien, rundt om Bøvra og opp Høgskolebakken før målgang på bankplassen. Mange kjenner kanskje denne løypa som “Storrundt”.

Det blir mulig å melde seg på to forskjellige klasser, en “elite” klasse og en mosjonsklasse. Klassene blir samtidig delt opp etter alder og kjønn, med en ungdomsklasse (opp til 16 år), en juniorklasse (17-19 år) og en seniorklasse (20 år og oppover). Det blir også muligheter for å vinne premier.

- Førsteplassen i hver klasse vinner 1000 kr, andreplassen får 500 kr og tredjeplassen 300 kr. Det blir også uttrekkspremier og deltagerbevis for de i mosjonsklassen, forteller markedsleder Liv Dalsegg.

Frode Raaen fra Surnadal IL legger til at det også blir en premie til den som får beste tid, på tvers av klassene.

Legger opp til inkludering og sikkerhet

Det var Surnadal IL som bestemte at det skulle være to klasser i løpet, fordi de regner med at det er mange som ønsker å konkurrere på et profesjonelt nivå. Samtidig ønsker de alle som vil delta i et roligere tempo velkommen til å gjøre det. De understreker at ruten uansett er en fin tur, i hvilken som helst fart.

Arrangementet vil ha skikkelig tidtaking, og det blir kioskutsalg på bankplassen under hele løpet i regi SIL. Det vil også være vakter rundt om i løypa, blant annet med tanke på trafikksikkerheten, da det ikke vil være gangfelt på deler av løpet.

Daglig leder i Surnadal IL, Sondre Ormset, legger til at publikum og heiagjenger selvsagt er velkommen, og håper det blir liv og røre på bankplassen under løpet.

Arrangørene utfordrer også alle idrettslag til å melde seg på. Sponsor Sparebank 1 Nordmøre lover ut en aktivitetsbonus for alle idrettslag som stiller med grupper med minimum 20 påmeldte. Idrettslaget trenger ikke være fra Surnadal kommune.

Ny tradisjon?

Arrangørene ønsker at så mange som mulig melder seg på, og at arrangementet blir en skikkelig fest. Ønsket er at dette skal bli en tradisjon, men interessen i år vil bli avgjørende for gjennomføring til neste år.

Påmelding: Om du ønsker å melde deg på, finner du facebookarrangementet her. Det er også på denne siden du vil finne påmeldingslinken. Mosjonsklassen har åpen påmelding helt fram til løpstart. Vær obs på at det ikke holder å trykke “skal” på arrangementet.