Mons Otnes med åpningstale
Mons Otnes med åpningstale

Åpning av nyrenovert innendørs skytebane på Angråmyra

Det var onsdag kveld åpning av nyrenovert skytebane på Angråmyra, med fornying av 15meters elektronisk anlegg.

Publisert Sist oppdatert

Med mye dugnadsinnsats, god hjelp fra sponsorer og påkostninger i underkant av 400.000 kr, så sto anlegget endelig klart – noe leder i Surnadal skytterlag Mons Otnes var godt fornøyd med.

– Vi mener absolutt at det er verdt investeringen. Det er selvsagt veldig mye egeninnsats og god hjelp fra sponsorer som gjør det mulig å få det til, men vi er veldig godt fornøyde med anlegget. Det gamle anlegget har ikke alltid fungert optimalt, men nå har vi et anlegg som fungerer veldig bra, sier Otnes, og legger til:

– Vi ser på dette som den viktigste rekrutteringsarenaen for å få opp interessen ytterligere. Det er mange dyktige her, og nå tror vi at dette skal bidra til å få med flere.

Varaordfører Hugo Pedersen stod for åpningen.
Varaordfører Hugo Pedersen stod for åpningen.

Varaordføreren stod for åpningen

Varaordfører Hugo Pedersen fikk æren av åpne skyteanlegget på vegne av kommunen, og han syntes Surnadal Skytterlag hadde grunn til å være stolte.

Sju år gamle Elias Henden Svendsli (til høyre) gjør seg klar til å skyte.
Sju år gamle Elias Henden Svendsli (til høyre) gjør seg klar til å skyte.

– Det kreves mye å få til et sånt anlegg, både når det gjelder økonomi og dugnadsinnsats. Så er det flott at det er så mange dyktige skyttere som er med. Dette tror jeg blir kjempebra, sa Hugo Pedersen, i det han ga Mons Otnes gratulasjon og pengegave fra kommunen.

Varaordfører Pedersen fikk prøve seg i skytterkonkurranse blant gjestene, og var kun slått av Bjarne Tellesbø i gjesteklassen.

Elias Henden Svendsli på 7 år vant barne og ungdomsklassen blant de fremmøtte, mens mor Anita Røen Svendsli vant «skyttermorsklassen».

Håper på økt interesse

Surnadal Skytterlag, med rundt 260 medlemmer, har skyttere fra 7 til 85 år. Leder Mons Otnes oppfordrer nå folk til å komme innom på Angråmyra for å prøve nyanlegget. Det er treninger på mandager og onsdager, og det er muligheter for å leie gevær av flere typer og størrelser og patroner.

– Vi synes dette er en kjempebra sosial møteplass, og med det anlegget og mulighetene som er her, så håper og tror vi at det skal komme opp flere dyktige skyttere her. Flere har vært norgesmestre, og det kan det fort bli flere av, sier han, og fortsetter:

– Heldigvis har vi kommet godt ut av det økonomisk, med tanke på koronasituasjonen, og har ikke avlyst noe stevne. Vi har selvsagt tatt bra hensyn til smitte, og synes det har gått fint. Det er vi veldig glade for. Nå håper vi at interessen øker ytterligere, og at flere folk vil benytte seg av tilbudet vi har her.

Mons Otnes, leder i Surnadal skytterlag, følger med på skytinga til varaordfører Hugo Pedersen.
Mons Otnes, leder i Surnadal skytterlag, følger med på skytinga til varaordfører Hugo Pedersen.
Ingar Waag viser hvordan nyanlegget fungerer.
Ingar Waag viser hvordan nyanlegget fungerer.
Powered by Labrador CMS