Dronebilde av et stort bygg i et tettbygd område.
AMFI Eikunda, Egersund

Coop Økonom og Alti inngår partnerskap i Egersund

Det er nylig inngått avtale om at LL Sørco AS kjøper seg inn i Eikunda Eiendom AS, som eier kjøpesenteret Amfi Eikunda i Egersund sentrum. Samtidig vil det inngås forvaltningsavtale med Alti Forvaltning AS, som vil overta forvaltningen av senteret i løpet av 2023. Dette skriver Alti forvaltning AS i en pressemelding.

Svarthvitt portrettfoto av en velkledd mann med briller
Lars Ove Løseth, adm. dir. i Alti Forvaltning AS

Eikunda Eiendom AS eies av Coop Økonom, som nå selger 50 % av aksjene til LL Sørco AS. LL Sørco AS eies 50% LL Kjøpesenter AS i Surnadal, og 50 % Sørco Kjøpesenter AS i Arendal. Overtakelsesdato er 31. mars 2023.

Senteret ligger sentralt i Egersund, huser 22 butikker, og disse omsatte for 393 mill. samlet i 2022. Senteret har en sterk posisjon som det lokale handelsstedet i kommunen, med utviklingsmuligheter for å bygge videre på en allerede god butikkmiks.

Svrthvitt portrettfoto av en mann
Ståle Sørbøe, styreleder i LL Sørco AS.

– Senteret i Egersund passer godt inn i Alti sin portefølje og er et veldrevet senter som har vist fin utvikling de senere år. Vi gleder oss til å komme i gang med videre utvikling av senteret, og samarbeidet med Coop Økonom som en solid lokal medeier, sier Ståle Sørbøe, styreleder i LL Sørco AS.

– Vi er glade for å få en så profesjonell og fremoverlent partner med oss i den videre utviklingen av kjøpesenter vårt i Egersund, sier Marianne Wiig, adm. dir. i COOP Økonom.

Powered by Labrador CMS