Fire barn/ungdom i alpinutstyr står ved siden av hverandre på en skiarena.
Kretslaget i parallellslalom - Amalie Aandal (J13- Oppdal), Selma Stavik Heggset (J14 Surnadal), Håkon Mogstad(G13 Surnadal), Anders Brattbakk (G14- Oppdal)

Surnadal IL Alpin på Telenorlekene i Oslo

Publisert Sist oppdatert

I helga deltok Håkon Mogstad, Sivert Øverland og Selma Stavik Heggset på landsfinale i alpint for aldersklassen U14, i Wyllerbakken i Oslo. Med strålende sol og perfekt preppede løyper ble dette virkelig en opplevelse for livet!

280 alpinister fra klubber over hele landet konkurrerte i slalom, storslalom og super-G. Det var hard konkurranse og dermed stor stas for alle tre surnadalingene å kjøre inn til pokalplass i flere av rennene. Det er premiering av halve årsklassene. Sør-Trøndelag skikrets (Freidig, Oppdal, Surnadal) stilte med 18 utøvere på landsrennet.

Rennene begynte med super-G. Her var Surnadal litt lite forberedt på grunn av at fartstrening og renn både på Oppdal og i Vassfjellet tidligere i sesongen ble avlyst. Vi hadde heller ikke særlig godt grunnlag til å kjøre fart på de isete forholdene slik de var i Wyller. Likevel meget gode resultater totalt sett. Det ble gjort fartsmåling på over 80 km/t på flere av løperne ved passering, så det gikk fort!

I Super-G ble Selma Stavik Heggset nr 26 av 65 i klassen jenter 14. Sivert Øverland ble nr 35 og Håkon Mogstad nr 39 av totalt 76 startende i gutter 13. I storslalom kom Selma på 20. plass, Håkon på 23. plass og Sivert 39. plass. Slalåmløpa var både bratt, lang og isete, og halvparten av deltakerne kjørte ut eller ble disket. Sivert lå an til en 25. plass men misset en port og ble disket. Selma og Håkon satset alt, men kjørte ut i 1. omgang.

Fredag var det Team Event som er en spennende lagkonkurransen i parallellslalom, mellom kretsene. Både Håkon Mogstad (G13) og Selma Stavik Heggset (J14) var tatt ut på laget, sammen med Anders Brattbakk (G14) og Amalie Aandal (J13) fra Oppdal. Her vant Sør-Trøndelag første runde, men ble marginalt slått av Buskerud i runde 2.

På Telenorlekene er det høytidelig løpermiddag for alle på lørdag kveld og mye sosialt, så mange fikk seg nye alpinvenner denne helga. Både Kjetil André Aamot og Kjetil Jansrud var til stede i bakken til stor jubel, og mange sikret seg autograf. Skikkelig profesjonelt arrangement av Hemig og Ready Alpin.

Resultater: https://vola-publish.com/tusendel/

Se flere bilder på Surnadal IL Alpin sin facebookside.

To gutter i alpinutsyr ved siden av hverandre på en skiarena
Håkon Mogstad og Sivert Øverland klar for fart i Super-G løypa
Flere barn/ungdom i alpinutsyr står klare ved skiheisen på toppen av bakken.
Mange av utøverne i Sør-Trøndelag skikrets med trener Håkon Evjen
Tre barn i alpinutstyr står ved siden av hverandre på en skiarena
Sivert Øverland, Håkon Mogstad og Selma Stavik Heggset på toppen
Ei jente med langt hår, ski og alpinutstyr, og startnummer på ryggen, står klar til start på toppen av alpinbakken
Selma Stavik Heggset klar til start.
Tre barn i alpinutstyr står ved siden av hverandre ved en skiheis
Sivert Øverland, Håkon Mogstad og Selma Stavik Heggset klare til startPowered by Labrador CMS