Mange hadde tatt turen på dugnad.

Ryddedugnad i Sæterlia

Lørdag var det tid for årets ryddedugnad i slalombakken. Arrangørene er glade for godt oppmøte

Publisert Sist oppdatert

- Det vokser ned her om vi ikke tar det hvert år, sier Halvor Drøpping, leder i freeskigruppa i Surnadal IL.

Sammen med alpingruppa hadde de bevæpnet seg med ryddesager og firhjulinger for å komme seg opp i løypa og rydde vekk buskas før årets sesong.

Rundt 30 stykker hadde møtt opp til dugnaden.

Den rykende ferske freeskigruppa så dagens lys 1. september. Drøpping er glad for at de har så godt samarbeid med alpingruppa. De yngste i begge gruppene trener sammen.

Trener på Setergarden

Det var også anledning til å levere panteflasker, som går til drifta av gruppa. Drøpping forteller at de vil søke om ulike midler, men tanken er at flaskepanten skal fungere som en slags startkapital.

- Vi har fått lokale på det tidligere billaget på Setergarden, sier Drøpping. Der har de plassert store trampoliner. Drøpping forteller at dette er veldig godt trening.

Fire arbeidskarer som venter på skyss opp bakken. Fra venstre Jarand Husby Haugen, Jostein Eidsli Rodal, Aron Rodal Haugen og Isak Drøpping

Godt plassert i en firhjuling ved foten av bakken sitter fire unge karer som er klare til innsats. De venter på skyss opp bakken, selv om Isak Drøpping, som har plassert seg på førersetet, innser at han nok nok må finne seg en annen plass når skyssen går mot toppen av bakken.

- Vi skal dra kvist, sier de.

- Og spise pølse med brød, legger Isak til.

Tar imot flaskepant

I tillegg er det tegn som tyder på at det blir sjokoladekake og. Kristin Kårvatn og Bea Korsnes har med seg både kake og panteflasker. Bea er seks år, og skal starte på trening i år.

Dersom du har panteflasker til overs, tar Freeskigruppa gjerne imot disse. Det er bare å ta kontakt for henting.

Kristin Kåvatn og Bea Korsnes.
Powered by Labrador CMS