Velkommen til nye Trollheimsporten!

Publisert Sist oppdatert

Kjære lesere av Trollheimsporten.

Det er med stor glede vi i dag, 22. september, kan ønske dere hjertelig velkommen til en helt ny utgave av trollheimsporten.no.

Hele Trollheimsporten, med styre og redaksjon i spissen, har over tid vært samstemte i behovet for en oppgradering av nettportalen vi alle er så glade i.

I desember 2019 ble det i styremøte derfor bestemt at jobben med å få til en slik fornying skulle være hovedprioritet i jubileumsåret 2020. Målet var ny side innen 20-årsdagen til Porten, 15. november 2020.

Vi begynte derfor å se på forskjellige publiseringsløsninger, for å finne den perfekte løsningen for oss. Etter å ha vurdert flere ulike alternativer, uten å finne noe vi helt fornøyde med, kom vi over PublishLabs publiseringssystem Labrador CMS.

Offensiv og nødvendig satsing

16. desember i fjor tok vi kontakt med daglig leder Jon Reidar Hammerfjeld i PublishLab. 20 minutter senere hadde vi fått svar på alt vi lurte på, og etter første fulle gjennomgang av systemet i januar 2020, var vi solgt.

Det å gå over til det samme systemet som brukes av blant annet Dagbladet, Tv2 og Se og Hør, og som har 1,5 milliarder sidevisninger i døgnet, er et gedigent løft for Trollheimsporten.

Det er også en betydelig investering, en satsing, som vi var avhengig av økonomisk drahjelp for å tørre å ta. Utover våren jobbet vi derfor med å få på plass finansiering for utviklingsprosjektet vårt, og vi er utrolig glade for den store velviljen vi har møtt.

Etter at vi i mars bestilte forprosjekt fra PublishLab, fikk vi 100 000 kroner i gave fra både Rindal Sparebank og Surnadal Sparebank, og i starten av mai innvilget formannskapet i Surnadal kommune 100 000 kroner fra næringsfondet til utviklingsprosjektet.

Med denne tryggheten i bakhånd gjorde Trollheimsporten-styret vedtak om å inngå avtale med PublishLab.

Vi vil rette en stor, stor takk til alle tre aktørene, som har gjort det mulig for oss å gjøre det vi mener er en offensiv og nødvendig satsing. Stor honnør også til både styret og redaksjonen vår her i Trollheimsporten, som har vært positive og aktive gjennom hele prosessen.

Samtidig vil vi også takke PublishLab AS med Jon Reidar Hammerfjeld i spissen, og annonsestyringssystemet Adnuntius ved Stian Remaad for et godt samarbeid og strålende god hjelp så langt. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Én prosess avsluttes - en ny starter

Selv om vi er glade for at vi nå etter noen hektiske måneder kan vise fram den nye, flotte sida vår til dere, er vi klare over at det er nå det virkelig begynner.

Vi skal fortsatt være en rask, trygg og gratis kilde til nyheter og annet interessant stoff fra Rindal og Surnadal, og leserne våre skal kjenne igjen Trollheimsporten, som den nære og gode formidleren vi har vært de siste 20 årene.

Gamlesida, og alle sakene og de historiske dokumentene som ligger der, er selvfølgelig med oss videre. Du finner den i toppmenyen, og også kjente og kjære spalter, som Roteloftet, Gratulasjoner, Leserbrev og Stillinger, har fått faste plasser på den nye sida vår.

Også fargene våre, inspirert av lokal natur og valgt ut av Marte Helgetun, er med oss til den nye sida.

Samtidig gir den nye sida oss en helt ny verden av muligheter. Vi får en kraftig oppgradert mobil- og nettbrettversjon av sida vår, noe vi har lengtet etter i årevis.

I tillegg vil vi kunne bruke bilder av en helt annen kvalitet, vi får en mer dynamisk og variert forside og langt bedre funksjonalitet når det gjelder aktiv bruk av lyd og video. Alt dette skal komme dere - leserne, medlemmene og annonsørene våre - til gode.

Skal spille en viktig rolle i lokalsamfunnet

Samtidig håper vi at dere vil være litt tålmodige med oss nå i starten.

Redaksjonen har byttet ut et design og et system vi har brukt i henholdsvis seks og ti år, og vi må innrømme at det er med litt skrekkblandet fryd vi nå kaster oss ut i det med helt nytt system og ny side.

Noe prøving og feiling vil det nok bli, og vi jobber fortsatt på spreng for å få opp de siste elementene - som for eksempel medlemssidene til de medlemmene som bruker dem. Vi har tro på at dette blir veldig bra, og langt bedre enn før, når alt er 100 prosent på plass!

Vi gleder oss veldig til å komme i gang, og har som mål å bli bedre enn noen gang på det som er aller viktigst - godt innhold.

Trollheimsporten skal spille en viktig rolle i lokalsamfunnene i Rindal og Surnadal, og med denne oppgraderingen har vi det beste verktøyet til å klare det.

Velkommen til Trollheimsporten 2020!

Powered by Labrador CMS