-Vi ska kos oss. Ida Mo og Synne Lie Fjeldvær såg fram til feiring i godværet
-Vi ska kos oss. Ida Mo og Synne Lie Fjeldvær såg fram til feiring i godværet

Hipp hurra i strålende vær!

Værgudene viste godsida da toget i nedre Surnadal startet fra parkeringsplassen ved Øye, og fortsatte å kaste glans over 17. mai-glade surndalinger på en fullsatt kulturhusplass.

Publisert Sist oppdatert

Det offisielle programmet startet med gudstjeneste klokken 12, deretter var det klart for tradisjonelt 17-maitog. Etter mars opp høgskolebakken, var første stopp som vanlig ved sjukeheimen for avsynging av ”Ja vi elsker” og ”Fagert er landet". Mange beboere og ansatte tok turen ut på gårdsplass og verandaer for å bli med på feiringen.

Deretter gikk turen, tradisjonen tro, til Kulturhuset og reprise av "Fagert er landet" før det var klart for taler og korps. Hovedtaler i år var ordfører Margrethe Svinvik.

Svinvik var innom den overståtte koronaenpandemien, og gleden over å få samles til tradisjonell feiring igjen. Hun snakket også om noen av de utfordringene vi har opplevd i det siste året. Uværet Gydas herjinger rammet enkelte innbyggere hardt, og Svinvik sier hun blir rørt over måten bygdesamfunnet slår ring om de som lider. Også engasjementet for flyktninger som kommer til bygda og entusiasmen for å hjelpe de nye flyktningene Surnadal tar imot fra Ukraina fikk plass i talen til ordføreren.

-Jeg er stolt av alle Surndalinger for all hjertevarme og engasjement, sa Svinvik. Vi har mye å takke for.

Jeg er stolt av alle Surndalinger for all hjertevarme og engasjement, sa Svinvik. Vi har mye å takke for.

Som seg hør og bør fikk russepresidenten også ordet, og i år er det Lars Kristoffer Kårvatn Moen som innehar rollen.

-Jeg er stolt av å være den første russepresidenten fra yrkesfag, sa Kårvatn Moen, og takket for tilliten. Det er en gau gjeng, og sammen har vi vært med på mye. Men snart er det på tide å gå hver for oss.

Russepresidenten ville også takke politiet for godt samarbeid.

-Vi har hatt et nært samarbeid med politiet, det vil jeg takke for. Det har vært trygt for oss, sa Kårvatn Moen.

Etter at nasjonalsangen var sunget, var det faste programmet over.

SE BILLEDESERIE UNDER:

Powered by Labrador CMS