Silje Mogstad Finstad
Silje Mogstad Finstad

Silje Mogstad Finstad får veterinærvakt i Surnadal

Surnadal kommune har fattet et nytt vedtak om tildeling av veterinærvakt etter at Stevan Petrovic takket nei til vakta han fikk tildelt i forrige uke. Kommunen har nå tildelt denne vakta til INVet ved Silje Mogstad Finstad.

Publisert

Veterinær Stevan Petrovic har fått jobb i en annen kommune, og takket derfor nei til vakt i veterinærområdet som dekker mesteparten av Surnadal og deler av Heim. Trollheimsporten har vært i kontakt med Petrovic, men han ønsker ikke å kommentere saka.

Ettersendt dokumentasjon ble ikke tatt med i vurderingen

Fredag skriver Tidens krav av Surnadal kommune har tildelt den aktuelle vakta til INVet AS ved Silje Mogstad Finstad.

Tidligere denne uka var Trollheimsporten i kontakt med INVet AS, veterinær Vigdis Burger og veterinær Frode Andresen om tildelingen av vakter.

Ifølge Tidens krav har veterinær Frode Andresen nå ettersendt dokumentasjonen som manglet i hans opprinnelige søknad, men kommunen har ikke tatt dette med i vurderingen.

– Vi må behandle alle søkerne likt. Vi forholder oss derfor til søknadene slik de var på søknadsfristen 13. november, sier jordbrukssjef Mona Rosvold ved Surnadal kommune til Tidens krav.

– Gleder meg til å ta fatt på jobben

Vakta ble derfor tildelt Silje Mogstad Finstad, som er ferdig utdannet veterinær og snart får autorisasjon. Hun er ansatt i 100% stilling hos veterinærkontoret INVet fra 1. januar.

– Jeg setter veldig stor pris på å få den tilliten fra kommunen, og jeg gleder meg til å ta fatt på jobben og utfordringene som kommer, sier Finstad til Trollheimsporten.

Hun kommer fra Rendalen, og har jobbet som veterinær der i helger og ferier det siste året. Men hun er kjent i Surnadal fra før. Hun har slekt her, og har vært mye i Surnadal i barndommen og ungdomsåra. Nå har hun flytta til Todalen, hvor hun leier et hus, og gleder seg til å bli enda bedre kjent i Surnadal og på Nordmøre.

– Jeg kommer fra en gård med melkeproduksjon og har gått på landbruksskole før jeg startet på Veterinærhøgskolen i Oslo. Det er produksjonsdyr som er min styrke og lidenskap. Jeg er veldig interessert i besetningsmedisin og rådgivning, og håper å kunne bidra til å optimalisere produksjonen sammen med bøndene. Jeg kommer også til å jobbe med smådyr inne på klinikken, men hovedsakelig med produksjonsdyr, sier Silje Mogstad Finstad.

Saken ble først omtalt i Tidens krav.