Det har blitt advent- og julestemning i butikken til Jelena Johnsen
Det har blitt advent- og julestemning i butikken til Jelena Johnsen

Travelt og trivelig med Jelena

Førjulstida er travel for Jelena Johnsen i Surnadal blomster. Likevel er det god stemning i den lille butikken i miljøgata på Skei.

Publisert

Jelena Johnsen har det travelt før jul, de siste dagene før juleaften jobber hun nesten døgnet rundt. Når Trollheimsporten kommer innom for en prat, holder hun på å lage en nydelig adventsbukett.

God kunnskap og erfaring

– Det er viktig at folk bestiller på forhånd, og i god tid, om de ønsker blomster eller planter til jul, smiler Jelena.

Hun er opptatt av kvalitet på blomstene, og vil helst ikke kaste noe. Hun synes det er ille hvor mye blomster som blir kastet, og tenker på miljø- og klimaproblematikken i blomsterindustrien.

– Jeg bestiller det jeg vet jeg får solgt. Det er umulig for meg å konkurrere på pris med de store kjedene som selger blomster, men jeg kan garantere kvalitet. Jeg vanner og snitter blomstene, og har god kunnskap og erfaring i faget, sier Jelena.

Eieren av adventsbuketten, Sissel Sjøli Røv, kommer inn i butikken. Hun skal til søstera si i Stjørdalen og tar med seg blomster som gave.

Sissel Sjøli Røv er fast kunde hos Jelena og er veldig fornøyd med sørvisen
Sissel Sjøli Røv er fast kunde hos Jelena og er veldig fornøyd med sørvisen

– Jelena er så flink. Hun forstår alltid hva jeg ønsker meg, også er hun er så dyktig med farger, sier Sissel, som er fast kunde i Surnadal blomster.

En fornøyd kunde
En fornøyd kunde

Sissel tar kontakt med Jelena ved alle anledninger der hun ønsker blomster, og sier at hun alltid er fornøyd.

En ny og en erfaren kunde

Jelena forteller om en barndom med en tante med blomster i alle rom, hun har alltid hatt sansen for det estetiske rundt seg.

Det er god stemning i butikken og praten sitter løst. Det er lett å se at Jelena har god kontakt med kundene sine. Trollheimsporten utsendte er i butikken for første gang, og Jelena synes det er gøy å ha både en erfaren og en ny kunde i butikken.

Hun har en god huskeregel til den nye kunden som har for vane å drepe plantene sine.

– Det er med planter som med barn, man må ha disiplin. Har du barn?

– Ja.

– Når får de godteri?

– På lørdager.

– Da vanner du plantene når barna dine får godteri!

– Får de godteri flere ganger i uka går det ikke bra, vet du. Men får de godteri en gang i uka, er det akkurat bra nok, akkurat som med plantene og blomstene, smiler Jelena.

Powered by Labrador CMS