Fra venstre Knut Bergli, Liv Dalsegg, Janis Balandins og Øyvind Knudsen

Iskald åpning av skøytebanen på Øye

Mange hadde trosset vinterkulda for å være med på åpning av den nye skøytebanen på Øye stadion torsdag ettermiddag.

Publisert

-Vi håper egentlig at alle i Surnadal lærer seg å gå på skøyter, sa Knut Bergli da han åpnet den nye skøytebanen på Øye. Sammen med Janis Balandins og Øyvind Knudsen i den forholdsvis ferske ishockeyklubben Surnadal Blades er han en av ildsjelene som har sørget for is i ballbingen ved skoleområdet.

-Planen var å ha åpningen forrige helg, men det rakk vi ikke. Arbeidet har i det hele tatt gått ekstremt fort, sier Bergli.

Banen er dermed allerede blitt tatt i bruk, blant annet til ishockeytrening, og skøyteskole, men torsdag var det altså klart for den offisielle åpningen.

Ismaskinen sørger for jevn overflate

Mange små og noen litt større skøyteentusiaster benyttet anledningen til å prøve den fine, slette banen. Surnadal Blades har gått til innkjøp av ismaskin, pent brukt og importert fra Tyskland, for å holde banen jevn. Bergli forteller at den fyller på 1 millimeter vann om gangen, og når det er kjørt over flere gangen, blir isen sterkere og seigere enn om en har på et tykkere lag. Han forteller at alle slags skøyter kan brukes, også piggskøyter. Når det blir sår i isen, er det bare å ha på mer vann.

-Vi er heldige her i Surnadal, sier Janis Balandins. Det var ikke noe problem å få Surnadal kommune med på laget. Kommunen har velvillig lånt bort ballbingen og sørget for strøm og garasje til isoppfylleren. Brannvesenet ved Håvard Stensønes har bidratt med å få vannet ut på banen.

Ildsjelene i Surnadal Blades håper at folk vil bruke banen. Den vil bli brukt til skøytetrening, men de håper at også elevene ved skolen vil benytte seg av banen, både i friminuttene og i gymtimene. Det er gratis å bruke banen, og hvem som helst kan benytte seg av banen.

-Viktig tilbud

Representant for generalsponsor Sparebank1 Nordmøre, Liv Dalsegg overrekker en sjekk som tilsvarer engangssummen banken har bidratt med til oppstarten. I tillegg er det inngått avtale om årlig tilskudd til drift.

-Flere mindre sponsorer har kommet til etter hvert, men sparebank1 Nordmøre er generalsponsor, uten dem hadde vi ikke klart dette, sier Bergli.

Da de tre entusiastene tok kontakt med banken første gang, var ikke så mye klart. De visste at de ville lage skøytebane, men det var få konkrete planer.

-Men når det kommer tre så flinke menn, var vi sikker på at det ville blir gjennomført. Vi ville sponse dette, fordi vi synes dette er et viktig tilskudd til tilbudet vi har i bygda, sier Liv Dalsegg.

Powered by Labrador CMS