Taekwon-Do ITF

To jenter med medaljer rundt halsen.
Heidi Fiske og Aurora Berle tok hele fem medaljer tilsammen.

Kom hjem med sølv og bronse fra VM

Publisert Sist oppdatert

Denne uka har Heidi Fiske (17) og Aurora Berle (19) fra Surnadal representert landslaget i VM i Tampere i Finland. De imponerte begge med to og tre medaljer i hver sin klasse.

De to klubbvenninnene har tidligere deltatt på EM to ganger hver som juniorer. Dette er første gang de har deltatt på VM.

Norge ble den beste nasjonen i Tampere denne uken, noe som betyr at vi er verdens beste nasjon i Taekwon-Do ITF. Og det var de to surnadalingene med å bidro sterkt til.

Heidi tok individuell bronse i mønster i juniorklasse og var med og fikk bronse i lagsparring for Norge.

–Heidi graderte seg i mai, og har øvd inn tre nye mønster etter det. Det er veldig stort det hun presterer, sier Carina Snekvik som er mor til Aurora.

Aurora er første års senior. Ved første anledning tok hun individuell sølv i sparring i VM for seniorer. Og ikke nok med det; hun var med å ta bronse i både lagsparring og lagknusing.

Begge mødrene forteller til Trollheimsporten at det har vært veldig spent å ha vært supportere. De var to av 50-60 som har fulgt utøverne denne uka, og de har fått kjent på det ekstremt gode samholdet i lagslaget og de som har vært med i troppen under VM. Lørdag var alle - utøvere, trenere, dommere, foreldre og andre supportere - samlet under avslutningsmiddagen.

–Det er så fint å se hvordan de tar vare på hverandre, sier Carina som synes det er et veldig godt samhold mellom alle utøverne i landslaget, og at det er veldig fint å reise sammen med denne gjengen og å få ta del i dette.

–Det har vært over all forventning. Vi har en veldig fin klubb, og vi vil rette en stor takk til Kjell Gunnar Polden og Surnadal Teakwon-Do Klubb som har lagt tilrette for at barna våre skal få nå målene sine og drømmene sine, til Ståle Sæterbø ved Trollheimen Treningssenter for god hjelp og veiledning, og til klubben i Trondheim hvor de får delta på sparringstrening hver søndag.

Utøverne instruerer i egen klubb og deler av erfaring og ferdigheter, og allerede i morgen - etter en uke på VM - skal Heidi trene barn her hjemme i Surnadal.

Konsentrert ungdom og mann.
Aurora får coaching under finale av Grandmaster Willy.
Ung dame med norsk flagg.
Aurora Berle på pallen.
Ungdom med norsk flagg.
Heidi Fiske på pallen.
Powered by Labrador CMS