Odd Rune Hoem har grunn til å smile for en sesong han omtaler som "over all forventning" så langt, med åpent 44 dager. Nå må han og alpinsenteret imidlertid stenge bakken midlertidig, etter at mildvær og regn har ført til at all natursnøen i bakken har smeltet.

Alpinbakken stengt fram mot helga: – Det har minka drastisk med snø

Mildvær, regn og vind fører nå til at Surnadal Alpinsenter stenger alpinbakken i Sæterlia.

Surnadal Alpinsenter AS la mandag formiddag ut melding på sin egen Facebook-side om at bakken blir stengt fram mot helga, grunnet mye snøsmelting og vann.

Daglig leder Odd Rune Hoem sier til Trollheimsporten at bakgrunnen er at det har minket drastisk med snø.

– Det er bare regn og vind. Så for å la snøen ligge i ro, slik at vi får bearbeidet den, stenger vi fram mot helga, sier Hoem, og fortsetter:

– Nå begynner det å bli bart enkelte plasser, og det er ikke vits i å holde åpent og slite mer på snøen enn man er nødt til. Det ville vært bare tull, sier Hoem.

Kjempesesong så langt

Det ble produsert bra med snø under kuldeperioden i januar og februar, sier Hoem:

– Vi har hatt mye snø, men nå har det vært 14 dager med mildvær. Vi trodde vi hadde nok snø til å berge hele sesongen, og det har vi vel kanskje også, så lenge vi oppfører oss som folk og forvalter den godt framover.

Hoem sier at all natursnøen i Sæterlia nå er borte, som følge av været de siste par ukene. Snøen som ligger i bakken nå, er kunstsnø produsert tidligere i vinter.

Han forteller at sesongen i alpinbakken har vært over all forventning, så langt.

– Det har vært en kjempesesong, og vi har hatt åpent 44 dager til nå, sier han, og forteller om stor suksess under søndagens freeski-arrangement Pipelife Snow n Style, med fint vær og mye folk.

Ny vurdering fredag

Nå håper Sæterlia-sjefen at værgudene spiller på lag, og varsler at det vil bli tatt en ny vurdering av situasjonen inn mot helga.

– Ja, vi tar en ny vurdering inn mot helga. Det er kretsmesterskap i alpint i bakken da, så det hadde vært artig å få til å gjennomføre det, sier Hoem, og legger til:

– Det er vel meldt regn hele uka, men det ser ut som om det er håp om litt snø. Så må vi bare håpe på at det blir nattkaldt, for da varer snøen.

Powered by Labrador CMS