Pressemelding:

Erik Kårvatn.

Erik Kårvatn (19) fra Surnadal har vunnet talentstipend

I år deler SpareBank 1 SMN ut hele 2 millioner kroner i sitt Talentstipend, fordelt på 40 midtnorske talenter innen kunst og kultur, idrett og samfunn. Det er den høyeste summen og det høyeste antallet talenter banken har delt ut stipendet til noen gang. En av vinnerne av årets stipend kommer fra Surnadal:

Erik Kårvatn er utøver innenfor kategorien randonee og skyrunning. Han går på randoneelinja ved Tingvoll videregående skole.

Kårvatn er yngste utøver på landslaget i randonee, og har deltatt internasjonalt ved flere anledninger. Han har blant annet en finaleplass i sprint U18 under VM randonee 2021. I tillegg til en 12. plass i randonee Individuell (langløp) under verdenscup U20. I tillegg driver han med Skyrunning hvor han også har deltatt internasjonalt og er på juniorlandslaget. Av resultater kan en 7. plass i U20-klassen under VM skyrunning Vertikal (motbakkeløp) nevnes. I tillegg ble han nummer to totalt i Norgescupen skyrunning 2021.

Blant hundrevis av søknader ble Erik Kårvatn plukket ut og her er begrunnelsen:

Erik en en spennende utøver som har vokst opp på fjellgården Kårvatn med fjell som en stor og naturlig del av livet. Derfor er både randonee og skyrunning naturlige idretter for den unge utøveren. Han har allerede oppnådd sterke resultater internasjonalt både sommer og vinter, og er en utøver som legger ned en enorm jobb for å nå sine drømmer. Han har satt seg konkrete mål om å klatre internasjonalt i årene som kommer med et langsiktig mål om å delta i OL 2026 innenfor randonee, samt være i verdenstoppen innenfor både randonee og skyrunnning. Han ønsker å være et forbilde i sitt lokalsamfunn og deltar på samlinger for å inspirere andre barn og unge til å satse på sine mål og drømmer.

- Det er en sann glede å kunne heie fram unge talenter i regionen vår. De siste to årene har vært krevende og det er spesielt viktig for oss å løfte fram de som satser og forfølger drømmen, selv i motbakker! sier Berit Skralthaug, banksjef i Sparebank 1 SMN Surnadal.

En viktig støtte

Med rett under 500 søkere til Talentstipend 2022 har fagjuryene hatt stor jobb med å plukke ut de 40 som nå mottar årets stipend.

- Kvaliteten på årets søkere er skyhøyt! Arbeidet med årets tildeling har vært en skikkelig utfordring med så mange talenter i søknadsbunken, derfor er det spesielt artig at vi har en meget fortjent vinner fra Surnadal, sier Skralthaug.

– En meget fortjent vinner fra Surnadal, sier banksjef Berit Skralthaug

Med stipendet ønsker banken å være en støttespiller for unge talenter fra Midt-Norge, og i år er det kanskje ekstra viktig å heie på ungdommer som tør å satse.

- De siste to årene med pandemi har vært krevende også for de unge, og det er bra for regionen vår å ha talenter som viser vei og inspirerer andre. Samtidig vet vi at det er utfordrende å forfølge sine drømmer enten det er pandemi eller ikke, sier banksjef Berit Skralthaug.

19 år med støtte til midtnorske talenter

Sparebank 1 SMN har siden 2003 hatt ordningen med Talentstipend. I 2020 var Live Edvardsen fra Surnadal en av vinnerne. Edvardsen er utdannet kokk og har jobbet hos Credo i flere år.

– Vi har vært med og støttet unge talenter i Midt-Norge i snart 20 år. Mange av dem som har fått støtte har endt opp som profesjonelle innen sitt felt, som for eksempel Johannes Klæbo og Karianne Sommerro. Dette kan vi gjøre takket være vår unike eiermodell, sier banksjefen i Surnadal.

SpareBank 1 SMN er ledende bank i Midt-Norge med 225.000 personkunder og 15.000 bedriftskunder. Med samfunnet som største enkeltstående eier går hvert eneste år den rettmessige andelen av overskuddet tilbake til lokalsamfunnene i Midt-Norge.

- Lokalsamfunnet er vår største eier, og får derfor sin del av bankens overskudd. Dette kaller vi samfunnsutbytte, og hvert år bidrar samfunnsutbyttet til små og store formål som skal gjøre Midt-Norge til en enda bedre plass å bo, avslutter banksjef Skralthaug.

Dette samfunnsutbyttet er øremerket allmennyttige formål i regionen, og i år har banken avsatt hele 250 millioner kroner til utdeling.

Dette skriver Sparebank 1 SMN i ei pressemelding tirsdag.

Powered by Labrador CMS